לקטים: דירת גן מעוצבת בראשון לציון

| מאת: עדי יניב

עיצוב הפנים בדירת הגן בראשון לציון מנצל כל פינה כדי לחבר בין ישן לחדש. זה לא מפתיע כשמגלים שבעל הבית הוא הבעלים של גלריית וינטג׳ ושל חנות העיצוב אייטמס בשוק הפשפשים ביפו

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2017/03/sizes/AtMag_RLZ1_05_H_wo_680_382.jpg
חדר הילדים בדירת גן בראשון לציון | צילום: שרון צרפתי

 

הבית דירת גן בגודל 140 מ"ר בבניין בן 20 שנה בראשון לציון, הכוללת סלון, מטבח ופינת אוכל, שני חדרי ילדים, חדר משחקים, שני חדרי רחצה, יחידת הורים וגינה גדולה בגודל חצי דונם.

הדיירים תומר ושרון כהן, שני בניהם הצעירים והכלבה ניקי. שרון מעצבת במקצועה ותומר הוא בעליהן של חנויות העיצוב אייטמס וגלריית וינטג' בשוק הפשפשים ביפו, המתמחה ברהיטי מעצבים מקוריים מסקנדינביה מתחילת המאה שעברה ובפריטים מקומיים משנות ה־50.

העיצוב נקודת הפתיחה לעיצוב הייתה אהבתם הגדולה של בני הזוג לסגנון סקנדינבי נקי בשילוב סגנון אורבני תעשייתי.

בכניסה לדירה מתגלה חצי קיר המחלק את החלל המרכזי: מימין המטבח ופינת האוכל ומשמאל הסלון. צד הקיר שפונה למטבח מחופה אריחי קרמיקה לבנים בחלקו העליון ובחלקו התחתון נמצאים ארונות מעץ אלון, כיור ומשטח נירוסטה. בצד הקיר הפונה לסלון יש נישה לטלוויזיה ומתחתיה נישת עץ מוארכת לציוד הנלווה. לצד הספה החדשה ניצבות שתי כורסאות וינטג' ששופצו ורופדו מחדש. "הרצון לחדש ולהחליף קיים כל הזמן, אבל באיזשהו שלב הגעתי למסקנה שאלו הפריטים הנכונים לחלל והפסקתי לחפש חלופות, אחרת – במקרה שלי – לא יהיה לזה סוף", מספר תומר. רצפת הבטון שבסלון ובמטבח גולשת למרפסת החיצונית, מטשטשת את הגבול בין הפנים לחוץ ותורמת לתחושת המרחב בדירה. כך גם קיר החלונות והדלת שפונים לגינה הירוקה ומאפשרים כניסה של אור לחלל. במעבר לאזור החדרים מוצבת שידת וינטג' יפהפייה ששימשה במקור בית מרקחת, ומוכיחה שבעלי הדירה נמצאים במקצוע הנכון.

שילוב בין ישן וחדש בסלון. ספה חדשה לצד פריטי וינטג' ששופצו, בהם הכורסאות והשולחן. על הקיר תלויה כרזה של המעצבת אתי אלימלך | צילום: שרון צרפתי

שילוב בין ישן וחדש בסלון. ספה חדשה לצד פריטי וינטג' ששופצו, בהם הכורסאות והשולחן. על הקיר תלויה כרזה של המעצבת אתי אלימלך | צילום: שרון צרפתי

 

פינת הישיבה משקיפה לחצר הגדולה | צילום: שרון צרפתי

פינת הישיבה משקיפה לחצר הגדולה | צילום: שרון צרפתי

 

שידת בית מרקחת ישנה שופצה וקיבלה חיים חדשים | צילום: שרון צרפתי

שידת בית מרקחת ישנה שופצה וקיבלה חיים חדשים | צילום: שרון צרפתי

 

פינת האוכל במטבח פתוחה לגינה הירוקה. השולחן מדנמרק ואת הכיסאות עיצב האדריכל יליד הונגריה מרסל ברויר. המנורות עשויות מזכוכית מורנו | צילום: שרון צרפתי

פינת האוכל במטבח פתוחה לגינה הירוקה. השולחן מדנמרק ואת הכיסאות עיצב האדריכל יליד הונגריה מרסל ברויר. המנורות עשויות מזכוכית מורנו | צילום: שרון צרפתי

 

יחידת ההורים מעוצבת בסגנון מינימליסטי עם רצפת פרקט שמכניסה תחושה חמימה | צילום: שרון צרפתי

יחידת ההורים מעוצבת בסגנון מינימליסטי עם רצפת פרקט שמכניסה תחושה חמימה | צילום: שרון צרפתי

 

חדר הרחצה של הילדים בסגנון קלאסי, מואר ונקי. הדלת מובילה לחצר | צילום: שרון צרפתי

חדר הרחצה של הילדים בסגנון קלאסי, מואר ונקי. הדלת מובילה לחצר | צילום: שרון צרפתי

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: ed78d3cc32f7 at 20:08:58