מרגיש מיליון דולר

| מאת: עדי יניב |

צילום: איתי בנית

תקציב מוגבל של משפחה צעירה הוביל לעיצוב פנים בעל מראה מעודכן בעיקר בזכות פתרונות זולים ויצירתיים. החיבה של בעלי הבית לאיור תיבלה את כל העניין בטאץ' הומוריסטי

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2015/06/sizes/MG_0162H_wo_680_382.jpg
מבט לעבר הסלון והכניסה. השידה האדומה נרכשה בשוק הפשפשים. מאחורי השידה מימין ארון אחסון גדול, משמאל פינת העבודה | צילום: איתי בנית

הבית 109 מ"ר במרכז העיר הרצליה, בקומה שנייה בבניין ותיק. ארבעה חדרים, סלון עם פינת עבודה פתוחה, שני חדרי שינה וחדר משחקים.

בעלי הבית משפחה צעירה, זוג ושתי בנות. הוא מעצב תעשייתי, היא מנהלת בתחום ההיי־טק.

סגנון "במקור, הדירה הייתה מיושנת מאוד וסגורה", מספרת מעצבת הפנים ליאת עברון. "המטרה הייתה ליצור דירה מוארת, מלאת פתרונות אחסון המאפשרים שגרת חיים קלילה ומסודרת, ללא תחזוקה מיוחדת".

השראה שני בני הזוג רצו בית צבעוני מאוד. הם לא פחדו ממפגש של צבעים עם חומרים וטקסטורות, מה שמתבטא בעיקר בבחירת הריצוף וצבעי הקירות. גם החיבה הגדולה לעבודות גרפיות קיבלה מענה בעבודות התלויות על הקירות בקווי עיצוב בהשראתם.

עיצוב השינוי הגדול בשיפוץ היה פתיחת המטבח שהיה במקור חדר סגור, ומיקום השירותים בתוך יחידת ההורים במקום במסדרון הציבורי לשם יצירת חללי אחסון. השינוי המהותי נובע דווקא מהשימוש הנועז יחסית בטפטים, בצבעים ובטקסטיל.

תקציב "התקציב היה הדוק, מחושב וזהיר, רוב הכסף הושקע במקומות הקריטיים", אומרת עברון. "היה צורך במחשבה יצירתית כדי שכל חללי הבית יקבלו טיפול שייראה אחיד. דוגמה טובה לכך היא שימוש במדפי איקאה שחורים וסטנדרטיים (במעבר בין הסלון למטבח) שנסגרו במחיצות גבס, פרט שהקנה להם מראה הרבה יותר מתוחכם, ממש כאילו הספרייה הוזמנה במיוחד. כך נעשה גם במקרה של הקריקטורות בפינת העבודה, כולן דפים מספר אחד שמוסגרו בפשטות. גם צביעת הקיר המוביל לחדרים בצבע לוח בשילוב צבע מגנטי הפך אזור מעבר פשוט למרכז פעילות שוקק חיים שעליו נתלות תמונות, הודעות ויצירות של כלל המשפחה״.

פינת העבודה. בני הזוג ביקשו שתיקח חלק פעיל בחיים בבית ולא תמוקם בפינה צדדית. על המדף רדיו משנת 61' שעבר בירושה | צילום: איתי בנית

פינת העבודה. בני הזוג ביקשו שתיקח חלק פעיל בחיים בבית ולא תמוקם בפינה צדדית. על המדף רדיו משנת 61' שעבר בירושה | צילום: איתי בנית

ספרייה ששובצה בקירות הגבס המקנים לה מראה יותר מתוחכם, מצדה השני, קיר המעבר שהפך למרכז פעילות בזכות שימוש בצבע לוח מגנטי | צילום: איתי בנית

ספרייה ששובצה בקירות הגבס המקנים לה מראה יותר מתוחכם, מצדה השני, קיר המעבר שהפך למרכז פעילות בזכות שימוש בצבע לוח מגנטי | צילום: איתי בנית

 

במקום המטבח הישן נבנה מטבח שחור ועדכני (נגרות גילי בן טוב, נגריית אקליפטוס) | צילום: איתי בנית

במקום המטבח הישן נבנה מטבח שחור ועדכני (נגרות גילי בן טוב, נגריית אקליפטוס) | צילום: איתי בנית

הסלון. אדן החלון הורחב והפך לספסל חלון. ריפוד בהזמנה (אביבית סיפור כיסוי). על הקיר עבודת ברזל תלת ממדית של מיקי מן סטודיו FE | צילום: איתי בנית

הסלון. אדן החלון הורחב והפך לספסל חלון. ריפוד בהזמנה (אביבית סיפור כיסוי). על הקיר עבודת ברזל תלת ממדית של מיקי מן סטודיו FE | צילום: איתי בנית

חדר שינה הורים. השימוש בטפט (גולדשטיין) משדר רכות ומשמש רקע ומסגרת למיטה | צילום: איתי בנית

חדר שינה הורים. השימוש בטפט (גולדשטיין) משדר רכות ומשמש רקע ומסגרת למיטה | צילום: איתי בנית

פינת האוכל במטבח הפתוח נושקת לספרייה בחלל המרכזי. מנורות: חנית תאורה, רחוב וולפסון תל אביב | צילום: יח"צ

פינת האוכל במטבח הפתוח נושקת לספרייה בחלל המרכזי. מנורות: חנית תאורה, רחוב וולפסון תל אביב | צילום: יח"צ

 

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 8d51ed5f at 13:58:06