מרטרו לשיק

| מאת: עדי פוגל הולנדר |

צלם: בועז לביא

איך הופכים דירת 3 חדרים ישנה וקטנה בדרום תל אביב בעזרת תקציב מוגבל לבית מקסים ומסוגנן? כשההום סטיילינג יוצא מהקופסה

שילוב של מרקמים וחומרים בהירים שונים כווילונות, שטיח שעיר וחיפוי קיר מוסיף את החמימות העוטפת את הבסיס המודרני | צלם: בועז לביא

המשפחה הצעירה שנרתמנו לעזרתה הפעם כוללת זוג הורים, פעוטה בת שלוש ותינוקת אחת בדרך. את הדירה הישנה והמוזנחת, הנמצאת בקומה השלישית בבניין מגורים בשכונת יד אליהו שבדרום תל אביב, רכשו בני הזוג במיטב כספם, ולא נותר להם תקציב כדי להפוך אותה לבית שנעים לגור בו.

כשהמעצבת שלנו מירי בלבול ביקרה בביתם בפעם הראשונה, היא מצאה דירה ישנה עם קירות סדוקים ומתפוררים, הרחוקה מאוד ממה שרובנו היינו מכנים בית.

הפרויקט

המשימה שלקחה בלבול על עצמה הייתה לטפל בחללים המרכזיים בדירה ולהפוך אותם, בתקציב מוגבל, לפינות נעימות ומזמינות עבור המשפחה המתרחבת, תוך התייחסות לפונקציות השונות של כל חדר ולחוויה של השוהים בו. הדירה (72 מטרים רבועים) נמצאת בשכונה ותיקה בעיר ואינה מתהדרת במראה אטרקטיבי במיוחד, ועל כן בחרה המעצבת לנתק את העיצוב מהסביבה החיצונית ולתת לדיירים את התחושה שהם גרים בשכונת החלומות.

שלב 1: חלוקת החלל

כיוון שהדירה אינה גדולה, בחרה המעצבת לעצבה בגוונים בהירים. החדר הגדול בדירה (4X3 מטרים) יועד להיות חדר הילדים שיאכלס בקרוב שתי בנות, והחדר הקטן יותר (3X3 מטרים) יועד להיות חדר שינה להורים. כיוון שאין בדירה מקום מוגדר לאכילה, בחרה בלבול לנצל את חלקו הפנימי של הסלון, שהיה בעבר מרפסת מקורה, לטובת פינת אוכל.

לחדרי השינה כמה דלתות המחברות בינם לשאר החללים בבית (בחדרה של הילדה למשל, שלוש דלתות: אחת מחברת בינו לבין חדר ההורים, שנייה מחברת בינו לבין אזור הסלון והשלישית נפתחת לאזור פינת האוכל שבקצה הסלון). בלבול החליטה להשמיש רק דלת אחת בכל חדר ולהסתיר את שאר הדלתות באמצעות אלמנטים דקורטיביים.


החדר הגדול בדירה – לפני (מימין) ואחרי השיפוץ

שלב 2: עיצוב הסלון ופינת האוכל

הסלון בדירה הוא צר ומלבני (5X3 מטרים) ועל כן בחרה המעצבת לעצבו בגוונים בהירים מאוד ולהכניס בו נגיעות צבע קטנות של כתום (בכריות ובריפוד הכורסא) ושל גוון עץ טבעי (בשולחן, בכורסא ובכיסאות).

שילוב של מרקמים וחומרים בהירים שונים כווילונות, שטיח שעיר וחיפוי קיר מוסיף את החמימות העוטפת את הבסיס המודרני. בתחילה טופל הרקע: הדלת היוצאת מחדרה של הילדה לאזור פינת האוכל הוסתרה מאחורי וילון רומאי לבן, חלון המרפסת כוסה בווילון רך ואוורירי המכניס את האור פנימה ובה בעת יוצר מעין חציצה בין הפנים לבניינים הישנים הנשקפים מבחוץ, והקיר המרכזי חופה בחיפויים מיוחדים תלת ממדיים עם תבליטים בסגנון רטרו שנצבעו באפור בהיר מאוד. תבליטים אלה משלימים עוד נדבך במכלול המרקמים הבהירים שבחלל ויוצרים בו עניין.

למרות שטחו הצר של החלל, הוא חולק לשני אזורים בעלי פונקציות שונות – חלל אירוח מרכזי ופינת אוכל – המשתלבים זה בזה ומגדילים את אפשרויות הישיבה בזמן אירוח. הספה האפורה היא האלמנט הדומיננטי בסלון ולצדה ניצבת כורסת יחיד בסגנון רטרו, שרופדה בבד כתום טרנדי.

הצבעוניות הכתומה חוזרת בגוונים ובמרקמים שונים בכריות שעל הספה, ואפשר יהיה לשנות אותה בקלות אם בני הזוג יחליטו שהם מעוניינים בצבע אחר. כך מתקבל עיצוב שנשאר לאורך זמן, המתחדש באמצעות שינויים מינוריים בפריטי הטקסטיל הקטנים. לבסיס הניטרלי נוסף שולחן ייחודי, גם הוא בסגנון רטרו המתכתב עם הכורסה ועם פינת האוכל.

שטיח רך בצבע לבן משלים את עיצוב הסלון ומוסיף לו חמימות, אך אינו גונב את תשומת הלב מהקיר ומהרהיטים המיוחדים. אל כל אלה נוספה גם שידת טלוויזיה ממתכת בצבע לבן, שבה מוסתרים כל האלמנטים החשמליים כדי לשמור על המראה הנקי. לצד הטלוויזיה נתלו שלושה פסלי פרצופים מחוטי ברזל, שמשתלבים בעיצוב ואינם גונבים את תשומת הלב מהעיצוב הכולל.

כיוון שמדובר בחלל צר וארוך, נמנעה המעצבת מלשלב שני גופי תאורה תלויים, שהיו מתחרים זה בזה. במקום זאת היא שילבה בסלון גוף תאורה קשתי עומד, המתמזג היטב עם רהיטי הרטרו ומשלים את העיצוב המודרני, ולפינת האוכל בחרה בגוף תאורה תלוי ומעוגל, התורם להגדרת החלל. בפינת האוכל שולבו גם שולחן עגול וארבעה כיסאות בצבעי לבן ועץ טבעי מאיקאה. השילוב בין שני פריטים ייחודיים שעלותם גבוהה יחסית לריהוט זול שמדבר באותה שפה היא החוכמה שבעיצוב. הקונספט העיצובי של החלל המרכזי הוא בסיס מודרני שעליו נוספו שלושה פריטי רטרו מיוחדים, בעלי סגנון ברור ואחר.


פינה בסלון


הקיר המרכזי בסלון חופה בחיפויים מיוחדים תלת ממדיים עם תבליטים בסגנון רטרו

נישה במתנה! לקבלת ההטבה לחצו כאן

שלב 3: עיצוב חדרה של הבת

חדרה של הבת הוא החלל הגדול ביותר בבית, ולכן היה חשוב למעצבת לשלב בו הרבה מקום לאחסון ולהכינו מראש לקבלת התינוקת שבדרך. תחילה טופלו הקירות. גובה הקיר נחצה לשניים ובחלקו התחתון הודבק טפט. הטפט מתאים בצבעוניותו לחדר של בנות, אך לא תינוקי מדי ויכול להישאר גם לשנים הקרובות. הטפט נתחם בקרניז וחלקו העליון של הקיר נצבע בירוק-פיסטוק.

החיבור עם התקרה נתחם גם הוא בקרניז מיוחד, באופן שיוצר מסגרת מוגדרת לחלל. על החלון נתלה וילון טול לבן ואוורירי שאינו חוסם את האור הנכנס פנימה, חלקו העליון מוסתר מאחורי הקרניז. כל פריטי הריהוט בחדר לבנים כדי לא להעמיס על החלל שיתמלא ממילא בחפצים שונים. הריהוט כולל מיטת נוער עם מגירות אחסון גדולות, שידת צד ושתי כוורות לאחסון ספרים וצעצועים – האחת מלבנית, כוללת שמונה תאים וניצבת לגובה, באופן שמסתיר את הדלת המובילה לחדרם של ההורים, והשנייה ריבועית ומונחת על צדה.

בכוורות שולבו קופסאות אחסון צבעוניות בצורות שונות, ובצדו השני של החדר הוצב ארגז אחסון גדול ומעליו מדף ספרים מעץ עם ווי תלייה. את הצעצועים על גלגלים, כמו עגלת בובה ובימבה, תלתה בלבול על שרשרת ברזל שנצבעה בוורוד-פוקסיה כדי לחסוך במקום וליצור אלמנט עיצובי מיוחד. בלבול גם שילבה בשרשרת פרחים כדי לרכך את המראה שלה. השרשרת מוקמה לפני הדלת המובילה לאזור פינת האוכל, שגם אותה רצתה בלבול לבטל. לצד הדלת היא הגדירה מקום לתליית עבודות נבחרות מהגן בצורה מסודרת. גוף תאורה מנוקד עם שלושה קנים והדום בצורת פרח משלימים את העיצוב.


חדרה של הבת – בכוורות לבנה שולבו קופסאות אחסון צבעוניות בצורות שונות

שלב 4: עיצוב חדר השינה של ההורים

חדר השינה של ההורים עוצב בסגנון רומנטי. טפט תכלכל עם דוגמת פרחים עדינה מחפה את הקיר המרכזי. גוף תאורה מזכוכית עם דוגמה של פרחים הנתלה מהתקרה, וילון בהיר אוורירי ורומנטי, פרחים לבנים ומראה עם פיתוחים משלימים את הסגנון.


חדר השינה של ההורים


טפט תכלכל עם דוגמת פרחים עדינה מחפה את הקיר המרכזי בחדר השינה של ההורים


מראה אוורירי ורומנטי

שלב 5: שדרוג המטבח

המטבח עבר שדרוג קוסמטי בלבד. הארונות נמצאו במצב סביר, ולכן פרט לידיות הישנות שהוחלפו בידיות לבנות ומודרניות, לא שונה בהם דבר. מעל האריחים הישנים הדביקה בלבול מדבקות בסגנון רטרו ובצבעים המתאימים לאווירה במטבח הקטן (2X3.5 מטרים). על החלון הותקן וילון גלילה כדי להסתיר את החוץ, ולצדו נתלו שתי תמונות ממתכת המדברות בשפת האוכל. השיש קיבל נגיעה ירוקה משני עציצים, וכיוון שמדובר בחלל מאוד קטן שולב בו גוף תאורה שקוף המתמזג עם החלל.


המטבח

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 8af272d at 02:48:21