יוקרתית ומעוררת קנאה: הצצה לדירה הכי שיקית בנתניה

| מאת: עדי פוגל הולנדר

עם פתרונות אחסון ייחודיים, עיצוב יוקרתי ומינימליסטי, צבעוניות מונוכורמטית ומרפסת עצומה עם נוף לים, הדירה הזאת בנתניה היא בית החלומות של כולנו

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2019/01/sizes/111_hר-2_wo_680_382.jpg
עיצוב פנים: שיר שטייגמן | צילום: איתי בנית

 

הדיירים זוג בשנות ה-60, יועצת מס ומטפל בחרדת נהיגה (מורה נהיגה לשעבר).

הבית דירת מיני-פנטהאוז (חמישה חדרים) שהוסבה לדירת ארבעה חדרים בשטח 150 מ"ר + מרפסת 30 מ"ר בנתניה. בדירה מטבח, סלון עם יציאה למרפסת ופינת עבודה בחלל פתוח; יחידת הורים עם מקלחת ושירותים; חדר רחצה נוסף; שירותי אורחים; חדר אירוח וחדר משחקים לנכדים.

התכנון הדירה היא דירת קבלן שנרכשה על ידי בני זוג שהחליטו לעזוב את הבית שבו גידלו את ילדיהם ולעבור לדירה מפנקת בפרויקט יוקרתי על הים בנתניה. בעלי הבית הם אנשים מאוד מינימליסטיים בתפיסה שלהם ובאורח חייהם ורצו לפתוח דף חדש לגמרי, לכן הם לא לקחו איתם כלום מהבית הקודם ואת מעט הדברים שהיו להם מכרו, תרמו או נתנו לאנשים אחרים במשפחה. משיקולי תקציב, בשלב הראשון בחרו בני הזוג להתמקד בשיפוץ ובשדרוג החלל הציבורי וחדר השינה שלהם, כדי להתאימם לצרכיהם ולטעמם. כל שאר החללים נשארו בשלב הזה בסטנדרט הקבלני. המטרה הייתה לייצר בית שנותן תחושה של חופש, באווירה מינימליסטית ונקיה והיה זה אך טבעי להפקיד את המשימה בידיה הנאמנות של בתם, המעצבת שיר שטייגמן.

העיצוב נקודת המוצא בעיצוב החלל הציבורי, הייתה מיקום המטבח עם הפנים לנוף, מכיוון שהוא מהווה נדבך מרכזי בבית והם לא רצו להצניע אותו. החזון העיצובי היה ליצור מעין קוביה צבועה שצלע אחת שלה היא המטבח והצלע השניה היא קיר המסדרון והכניסה לחדר השינה שנצבע באותו גוון, כולל הדלת שהוחלפה לדלת באותו צבע. בפלטת הצבעים שנבחרה אפשר למצוא גוון כחול כהה דומיננטי, שחור, לבן, אפור, וגוון ניוד–אפרסקי (שבא לידי ביטוי בעיקר בחדר השינה) בשילוב עץ אגוז שהרגיש למעצבת יותר 'בוגר' מגוון האלון שמככב בבתים בדרך כלל. במטבח שולב גם שולחן-אי רחב, המורכב מבסיס ברזל שתוכנן בקפידה על מנת שיוכל לשאת את משטח הדקטון הכבד, המאפשר הסבה של שמונה אנשים. כיסאות שונים בשחור ולבן נקנו בפיקאפ.

1. כדי ליצור מראה נקי הנמיכה המעצבת את התקרה בחלל המשותף והוסיפה פריטים שמאופיינים באסתטיקה דומה.

עיצוב פנים: שיר שטייגמן | צילום: איתי בנית

עיצוב פנים: שיר שטייגמן | צילום: איתי בנית

 

2. גופי תאורה שקועים תוכננו ברוב אזורי הבית, למעט מעל האי ובאזור העבודה. גם מנגנוני הווילונות מסתתרים בתקרה המונמכת.

עיצוב פנים: שיר שטייגמן | צילום: איתי בנית

עיצוב פנים: שיר שטייגמן | צילום: איתי בנית

 

3. את ספת הסלון, שנקנתה ברשת ריהוטים, בחרה המעצבת למקם במרכז החלל, ולדבריה שינתה להוריה סדרי עולם כשמיקמה את הספה שלא בצמוד לקיר. אליה צרפה שתי כורסאות מפיק אפ, שולחנות סלון מפראט ליווינג ושטיח מגלוריה מונדי.

עיצוב פנים: שיר שטייגמן | צילום: איתי בנית

עיצוב פנים: שיר שטייגמן | צילום: איתי בנית

 

עיצוב פנים: שיר שטייגמן | צילום: איתי בנית

עיצוב פנים: שיר שטייגמן | צילום: איתי בנית

 

עיצוב פנים: שיר שטייגמן | צילום: איתי בנית

עיצוב פנים: שיר שטייגמן | צילום: איתי בנית

 

4. מכיוון שמדובר בזוג בוגר, לא היה צורך בבידוד ממשי של אזור העבודה, ועל כן הוא מהווה חלק מהחלל המשותף אך מופרד על ידי ספרייה דו כיוונית. כך, מי שעובד יכול ליהנות במקביל מהמרחב של הדירה ולא להרגיש סגור ומנותק בחדר נפרד.

עיצוב פנים: שיר שטייגמן | צילום: איתי בנית

עיצוב פנים: שיר שטייגמן | צילום: איתי בנית

 

5. הספרייה היא אלמנט עיצובי מרכזי בדירה – מהצד של הסלון היא משמשת לאחסון הממירים, שמיכות הטלוויזיה, השלטים וכדומה, ואילו מהצד של פינת העבודה היא משמשת לאחסון ספרים וציוד משרדי.

עיצוב פנים: שיר שטייגמן | צילום: איתי בנית

עיצוב פנים: שיר שטייגמן | צילום: איתי בנית

 

עיצוב פנים: שיר שטייגמן | צילום: איתי בנית

עיצוב פנים: שיר שטייגמן | צילום: איתי בנית

 

6. תכנון הספרייה היה מאתגר, הרצון היה לשמור על קומפוזיציה נכונה משני הצדדים ולהקפיד שהספריה לא תכביד על החלל ותחסום אותו. חלק מהקופסאות נפתחות כקלפה, חלקן כמו ארגז, עם פתיחה למעלה וחלקן מגירות. ההדפסים הגרפיים בפינת העבודה ובחדר השינה הוזמנו מהאינטרנט ומוסגרו בארץ.

עיצוב פנים: שיר שטייגמן | צילום: איתי בנית

עיצוב פנים: שיר שטייגמן | צילום: איתי בנית

 

7. חדר השינה עוצב באווירה סקנדינבית נעימה ורכה. המבנה הצר והארוך של החדר היה מאתגר והיא פתרה אותו באמצעות תכנון של נגרות מיוחדת ולא שגרתית – שידה ארוכה לאחסון מרבית הבגדים והנעליים וארון המכיל נישה למיטה עם ראש מיטה מרופד שתוכנן במיוחד ויוצר אצל רפד. בארון יש מקום לתליית בגדים ובחלקו העליון אפשר לאחסן פריטים שאינם בשימוש יומיומי כמצעים ושמיכות.

עיצוב פנים: שיר שטייגמן | צילום: איתי בנית

עיצוב פנים: שיר שטייגמן | צילום: איתי בנית

 

עיצוב פנים: שיר שטייגמן | צילום: איתי בנית

עיצוב פנים: שיר שטייגמן | צילום: איתי בנית

 

עיצוב פנים: שיר שטייגמן | צילום: איתי בנית

עיצוב פנים: שיר שטייגמן | צילום: איתי בנית

 

8. פרקט ביישום פישבון מכניס אלגנטיות וחום לחדר, הקיר נצבע בגוון כחול-מעושן ורך יותר מהכחול שבמסדרון, אך ממשיך אותו ונותן תחושה אחרת.

עיצוב פנים: שיר שטייגמן | צילום: איתי בנית

עיצוב פנים: שיר שטייגמן | צילום: איתי בנית

 

עיצוב פנים: שיר שטייגמן | צילום: איתי בנית

עיצוב פנים: שיר שטייגמן | צילום: איתי בנית

 

9. המרפסת נשארה מינימליסטית כדי לתת מקום לנוף המדהים שנשקף ממנה. שולבו בה פינת ישיבה נמוכה עם שני כיסאות עץ וראטן ושולחן צד קטן. בצד השני מוקמה פינת אוכל נפתחת.

עיצוב פנים: שיר שטייגמן | צילום: איתי בנית

עיצוב פנים: שיר שטייגמן | צילום: איתי בנית

עיצוב פנים: שיר שטייגמן | צילום: איתי בנית

עיצוב פנים: שיר שטייגמן | צילום: איתי בנית

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 877ee3d at 08:14:42