רוח שבטית

| מאת: ענבל דרור |

צילום: Noshe, Berlin

בניין שהיה בעבר מבשלת בירה והיה נטוש במשך כמה עשורים, הוסב לבניין מגורים ובו לופט מרהיב בן שלוש קומות המשלב עבודות אמנות עם רהיטים וחפצים בסגנון אתני

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2014/08/sizes/Berlin-Loft-04q_H_wo_680_382.jpg
  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2014/08/sizes/Berlin-Loft-05q_H_wo_680_382.jpg
  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2014/08/sizes/Berlin-Loft-07h_H_wo_680_382.jpg
  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2014/08/sizes/Berlin-Loft-02q_H_wo_680_382.jpg
צילום: Noshe, Berlin

אדריכלות: Dreimeta

שטח בנוי: 380 מ"ר

כמו בערים רבות בעולם שבהן אזורי עוני מוזנחים הופכים לאזורים אופנתיים, כך גם שכונת Friedrichshain במזרח ברלין עברה מהפך: משכונת עוני שנפגעה קשות מההפגזות של בעלות הברית לשכונה תוססת ודינמית שרבים מתושביה הם אמנים ואנשי תקשורת.

בניין שהיה בעבר מבשלת בירה, שנמצא על קו התפר שבין שכונת Friedrichshain לשכונת Mitte היוקרתית הכוללת הרבה מאתרי התיירות של העיר, שינה את ייעודו והפך לבניין מגורים. משפחה צעירה אשר מרבה בנסיעות לאתרים אקזוטיים ברחבי העולם הפכה את שלוש הקומות שעמדו לרשותה ללופט רחב ידיים, הכולל דירת אירוח נפרדת.

שלושה מקורות של אור טבעי תורמים להרמוניה בחלל הגדוש. צילום: Noshe, Berlin

שלושה מקורות של אור טבעי תורמים להרמוניה בחלל הגדוש. צילום: Noshe, Berlin

בית שהוא גלריה

הבניין אשר נבנה בתחילת המאה הקודמת (סביב שנת 1900) הוא בית לבנים בן חמש קומות שנועד לשימור. המתכננים מספרים כי מצאו אותו במצב נוראי לאחר שעמד במשך כשני עשורים ללא שימוש. בזכות תהליך השיפוץ שעבר הוא מאכלס כעת שלוש יחידות מגורים. המשפחה הצעירה מתגוררת בשלוש הקומות העליונות. האדריכלים מספרים: "בעליו של הלופט עוסק בתחום המלונאות ועם השנים הוא צבר ידע רחב בתחום העיצוב. הוא הביא אל תהליך העבודה את ניסיונו הרב. השאלה שעמדה בפנינו היא איך לשלב אוסף יוצא דופן של פריטי אמנות, אשר חלק ניכר מהם עומד בסטנדרטים מוזיאליים, עם התנהלות נינוחה של משפה עם ילדים בלי שהללו יתנגשו אלה באלה". כדי שהלופט ימלא את ייעודו כמקום מרגוע ויוכל להכיל באופן הרמוני את יצירות האמנות המעניקות לבית את אופיו המיוחד הוחלט להיצמד לכמה עקרונות מנחים: שילוב של חומרים טבעיים עם חומרים תעשיתיים, שימוש בסקאלת צבעים הנעה בין גוונים חמימים לניטרליים והכנסת שפע של אור טבעי מכל פתח אפשרי בבית. שימוש בעקרונות אלו יוצר רקע מתאים ליצירות המשלבות צבעים, חומרים וטקסטורות בעלי נוכחות עזה, המעוררת עניין ותשומת לב בכל פינה בבית.

מרפסת חיצונית לחדר השינה. צילום: Noshe, Berlin

מרפסת חיצונית לחדר השינה. צילום: Noshe, Berlin

במטבח המודרני-מינימליסטי שולבו כלים אתניים המוסיפים חמימות. צילום: Noshe,

במטבח המודרני-מינימליסטי שולבו כלים אתניים המוסיפים חמימות. צילום: Noshe, Berlin

חלוקת החלל

הקומה הראשונה כוללת מבואת כניסה, חדר שינה לאורחים עם אמבטיה צמודה, חדר אוכל ומטבח המשמשים את המשפחה וכן מחסן גדול המתאים לאחסון יצירות אמנות בתנאים מיטביים. בקומה השנייה נמצא סלון מרווח, ספרייה, חדר הורים, חדר ילדים ואמבטיה, ואילו בקומה השלישית יש סלון נוסף, ג'קוזי ומרפסת גג המשקיפה אל נוף העיר.

פינת האוכל. צילום: Noshe, Berlin

פינת האוכל. צילום: Noshe, Berlin

האדריכלים מספרים כי בשתי הקומות העליונות כוסתה הרצפה בקורות מעץ אלון מלא הנחשב לעמיד מאוד וזכתה לגוון חום-דבש, ואילו לקומה הראשונה, שבה נמצאים המטבח ופינת האוכל, נבחר Stone Mastic Asphalt (או בכינויו המקצועי SMA) – אספלט שמוספים לו חומרים פולימריים המאפשרים הידבקות נוחה וחלקה. ברוב המקרים חומר זה משמש לשטחים של חוץ, אך כאן הוא עובד והותאם לשימוש בתוך הבית. חוץ מהמראה התעשייתי שלו, יתרונו הוא בכך שבמרוצת השנים עשויה להתווסף לגוון האפרפר הטבעי שלו פטינה, שתעניק לרצפה מראה ישן יותר וייחודי שייצור ניגוד כלשהו לריהוט המודרני והמינימליסטי ותשתלב יפה עם יצירות האמנות.

פתח מזכוכית מעביר אור מהתקרה אל הקומות התחתונות. צילום: Noshe, Berlin

פתח מזכוכית מעביר אור מהתקרה אל הקומות התחתונות. צילום: Noshe, Berlin

בכל שלוש הקומות נצבעו הקירות והתקרה בלבן, ורק משקופי החלונות המקומרים זכו לגוון שחור המדגיש את הגיאומטריה שבהם, מעצים את תחושת העומק ומתכתב עם האלמנטים הכהים האחרים בחלל כמו הדלתות ומרכיבים שונים בספרייה שנעשה בה שילוב בין עץ אלון כהה ובהיר.

דלת המחסן, הנמצאת בקרבת פינת האוכל המודרנית, כוסתה בעבודת טלאים של פריטי לבוש צבעוניים ויומיומיים. צילום: פינת האוכל. צילום: Noshe, Berlin

דלת המחסן, הנמצאת בקרבת פינת האוכל המודרנית, כוסתה בעבודת טלאים של פריטי לבוש צבעוניים ויומיומיים.  צילום: Noshe, Berlin

הלבשת הבית

ספות רחבות ועמוקות של המותג Divani בגוון סגול-חציל מדגישות את גובה הפסלים ואת הרהיטים האתניים; לצדן ניצבים חמישה תופים אפריקאים השונים זה מזה בגובהם ובקוטרם כך שנוצר בחלל משחק גבהים מעניין. אור טבעי נכנס מארבעה חלונות ענקיים שקבעו המתכננים בתקרה ומפתח מלבני ברצפה המוגן בקירות זכוכית נמוכים. פתח זה מעביר את האור גם לקומה הראשונה. כל אלה יוצרים מבנה גיאומטרי שניכר בו סדר ברור המקל על ההתמצאות בחלל והמאפשר להקדיש תשומת לב לשלל יצירות האמנות המזמינות התבוננת מקרוב וכל זאת בלי "ללכת לאיבוד" בין שלל הדוגמאות, הצבעים והטקסטורות. בספרייה הגדולה העשויה עץ אלון כהה, אשר מסתירה בתוכה מסך גדול המחובר למקרן, שולבו דלתות נסתרות המובילות אל חדר ההורים, כך שהיא מהווה מעין מחיצה השומרת על שלמות החלל. המטבח ופינת האוכל זכו לריהוט פונקציונלי. שולחן ארוך וספסלים שעוצבו באופן מיוחד עבור בני הבית מאפשרים ארוחות רבות משתתפים, וגופי תאורה בעיצוב תעשייתי של חברת ארקו משתלבים היטב עם רצפת האספלט ועם אוסף הכלים האתניים שעל מדפי המטבח, המעניק לו תחושה ביתית וחמימות. לעומת האיפוק היחסי המאפיין את עיצוב הבית (האדריכלים מכחישים השפעות מהמזרח הרחוק, ועם זאת השימוש במחיצות, בכריות ענקיות המונחות על הרצפה, בחומרים טבעיים ובסקאלת צבעים מאופקת, מזכיר בכל זאת משהו מהאסתטיקה של בתי התה המסורתיים), חדר הילדים זכה לציורי קיר צבעוניים פרי כישרונה של בעלת הבית, וחדר האמבטיה, שאור טבעי אליו מגיע מאחד החלונות שבגג ומהחלון שבקיר, עוצב בסגנון ספא יוקרתי.

ספות בגוון סגול-חציל משתלבות עם חפצי האמנות האתניים. צילום: דלת המחסן, הנמצאת בקרבת פינת האוכל המודרנית, כוסתה בעבודת טלאים של פריטי לבוש צבעוניים ויומיומיים. צילום: פינת האוכל. צילום: Noshe, Berlin

ספות בגוון סגול-חציל משתלבות עם חפצי האמנות האתניים. צילום: Noshe, Berlin

נראה שהאדריכלים, בשילוב כישרונם וטעמם המשובח של בעלי הבית, הצליחו ליצור לופט חלומי אשר מציג אוסף אומנות משובח אך גם מאפשר ניהול חיי משפחה פעילים וספונטניים באמצעות חללים מרווחים המאפשרים התרוצצות בטוחה לילדים, ספות גדולות וכריות ענקיות שניתן לרבוץ עליהן ולשחק.

שימוש במחיצות ובחומרים גסים לצד כלים סניטריים בוהקים יוצר אווירה ברוח המזרח הרחוק. צילום: Noshe, Berlin

שימוש במחיצות ובחומרים גסים לצד כלים סניטריים בוהקים יוצר אווירה ברוח המזרח הרחוק. צילום: Noshe, Berlin

 

ציורי קיר פרי כשרונה של בעלת הבית מעטרים את חדר הילדים. צילום: Noshe, Berlin

ציורי קיר פרי כשרונה של בעלת הבית מעטרים את חדר הילדים. צילום: Noshe, Berlin

על קצה המזלג עם משרד האדריכלים Dreimeta

אני מאמין

יש לשלב בין המבנה עצמו לבין צורכי הלקוח ולבחון כיצד ניתן ליצור התאמה ביניהם.

גישת עיצוב

עיצוב פנים טוב הוא כמו חליפה שנתפרה אצל חייט. יש להתאים אותו לצרכי הלקוח ולאורח החיים שלו.

טיפ עיצוב

קחו אחריות מלאה גם על הדברים שאתם פחות אוהבים להתעסק בהם.

 לא כדאי

להשאיר לאנשים אחרים לקבל החלטות שתיאלצו אתם לשאת בתוצאות שלהם.

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 8af272d at 05:26:22