על ראש הגבעה

עם עיקריות מוצלחות וקרם ברולה ממכר, כדאי להגיע למסעדת תיתורה

88 שיתופים | 132 צפיות

בוקי דסה, השף והבעלים של מסעדת תיתורה, טעם את הקצב והתחרות של תל אביב והחליט לשנות אנרגיה. על חורבה עתיקה בגבעת "תיתורה", עם תפאורה מתקופת הברונזה ותככים מעידן אדריכלי נוף ומשרד השיכון, הוא הקים את אחת ממסעדות השף היחידות באזור, המשלבת את טעמי צרפת הקלאסית עם ים תיכון מחוספס. בין חצר ירוקה ושלווה לשולחנות במראה עתיק ובר מוגבה אין סיכוי שתמצאו זכר לאווירה התל-אביבי.



<!–forinnerlinking–> תפאורה מתקופת הברונזה ותככים מעידן אדריכלי נוף ומשרד השיכון

תפאורה מתקופת הברונזה ותככים מעידן אדריכלי נוף ומשרד השיכון

לצד יין לבן מיקב קונצ'ה אי טורו שבצ'ילה, טעמנו לפתיחה מנת שרימפס רוקפור. השרימפס בושל ברוטב הרוקפור ושני הרכיבים הגיעו מבריקים וטעימים על צלחת המקושטת בסלט ירוק. בנוסף הוגשו לנו טבעות קלמארי מבושלות ומתובלות בלימון כבוש, זיתים ועגבניות מיובשות – כולם קצוצים גס. שלושת הטעמים הללו היו דומיננטיים מאוד, וכיוון שהמנה נחה על מצע עלי ארוגולה חריפים מטבעם, הקלמארי כוסו ביותר מדי הסחות דעת וטעמים.

רגע לפני העיקריות טעמנו סלט סנט מור. הסתקרנו לראות כיצד תשולב הגבינה החריפה והנועזת בטעמה בסלט. קיבלנו סלט ירוק עם ירקות קלויים, מתובל בוויניגרט מתקתק, כשבראש הפירמידה הירוקה נחו שלוש טבעות סנט מור. טעמה המופלא של הגבינה מעט הלך לאיבוד ברוטב הבולט של הסלט, גם כשבחנו בדקדקנות ביס שכלל עלה חסה וחצי טבעת סנט מור. הסלט לכשעצמו היה נהדר וטעים, רק חבל על הגבינה שעשתה כזו דרך ארוכה מבלי להיות הכוכבת המרכזית.

מכאן הכל הלך והשתכלל. למנה עיקרית נהניתי ממנת פילה בורי בתוספת עדשים וחציל קלוי מתובל בשלל עשבי תיבול – טימין, זרעי כוסברה, מרווה ולימון כבוש. זו היתה מנה מוצלחת מאוד. שותפתי לארוחה בחרה בפילה בפורט שהוגש עם בצל ממולא במג'דרה והרבה קינמון ומוסקט. אם אתם אוהבים מתוק באוכל – לכו בלי היסוס על המנה הזו.



השרימפס בושל ברוטב הרוקפור ושני הרכיבים הגיעו מבריקים וטעימים על צלחת המקושטת בסלט ירוק

השרימפס בושל ברוטב הרוקפור ושני הרכיבים הגיעו מבריקים וטעימים על צלחת המקושטת בסלט ירוק

על הקינוחים אמונה אשת השף. בתחילת דרכם הוא טרח והקציף, אך במהרה הודיעה לו אשתו המוכשרת לו שהוא יכול להניח למטרפה, כי היא לוקחת פיקוד. מזל שכך היה, כיוון שקרם הברולה שטעמתי היה כל כך טעים עד שאם לא היו עוד אנשים בחצר הייתי לוקחת את הקערה ומלקקת בלי בושה. באמת.

כשר: לא
מחיר עיקריות: 60-120 ש"ח
חנייה: חינם
תיתורה, אזור תעשייה מודיעין, טל' 08.9761499

מתוך: מגזין דרך האוכל

לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה