ערב תורכי

ב"טיקה" מסדרים לכם מרקים ותבשילים לכבוד הסתיו
האוכל התורכי עשוי ממרכיבים ומטעמים מגוונים. במסעדת "טיקה" מקפידים לבשל אוכל תורכי מסורתי שכולל מרקים, בשר משובח ועשבי תיבול טריים. אורחן טקין, השף של "טיקה" מציג מתכונים משובחים וקלים להכנה.
מרק יוגורט ואורז
החומרים ל-8 מנות:
- 6 כוסות ציר עוף
- 1 כוס אורז, מבושל
- 2 כוסות יוגורט 7% שומן
- 1 חלמון ביצה
- 1 כפית קמח
- מיץ מ-1/2 לימון
- חופן נענע, קצוצה
אופן ההכנה:
- מרתיחים בסיר ציר עוף ומוסיפים את האורז.
- בקערה נפרדת מערבבים יוגורט, חלמון וקמח לתערובת אחידה. מוסיפים בהדרגה אל הציר המבעבע, תוך ערבוב. מוסיפים מיץ לימון.
- מבשלים כ-2 דקות על אש גבוהה עד הסמכה, מפזרים מעל נענע ומגישים.
מרק בשר אדנה
חשוב להשרות את גרגרי החומוס לפני הבישול.
החומרים ל-8 מנות:
- 1 כוס גרגרי חומוס יבשים
- 2 כפות שמן זית
- 3 עגבניות, חתוכות לקוביות
- 6 כוסות ציר בקר (או עוף)
- 150 גר' בשר בקר טחון
- מלח, לפי הטעם
- פלפל, לפי הטעם
- אורגנו טרי או יבש, לפי הטעם
- מעט קמח
- 2 כפות חומץ בן יין
- אורגנו טרי לקישוט
אופן ההכנה:
- משרים את גרגרי החומוס במים כ-8 שעות, ומבשלים בסיר כשעה עד ריכוך.
- מחממים שמן בסיר ומאדים קלות את העגבניות.
- מוסיפים חומוס וציר ומביאים לרתיחה.
- מערבבים בקערה בשר, מלח, פלפל ואורגנו. יוצרים כדורים קטנים (בקוטר כ-3 ס"מ), מקמחים מכל הצדדים ומכניסים לסיר.
- מבשלים כ-30 דקות על אש בינונית. מסירים מהאש, מוסיפים חומץ ואורגנו ומגישים.
תחתיות ארטישוק ממולאות
אפשר להשתמש להכנת מנה זו גם בתחתיות ארטישוק קפואות.
החומרים ל-6 מנות:
- 6 ארטישוקים שלמים </li>
- מיץ מ-2 לימון
- 1 כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל בינוני, קצוץ
- 2 גזרים, חתוכים לקוביות
- 500 גר' אפונת גינה טרייה או קפואה
- מלח ופלפל, לפי הטעם
- 1/2 כפית סוכר
- 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
- 1/2 כוס שמיר, קצוץ
- 1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
- מקלפים ומנקים את הארטישוקים. משאירים את התחתיות שלמות.
- מרתיחים בסיר מים, חצי מכמות מיץ הלימון ומלח, ומבשלים את תחתיות הארטישוק 10-15 דקות על אש בינונית, עד ריכוך. מסננים.
- מחממים שמן במחבת ומאדים את הבצל. מוסיפים גזר ולאחר כ-5 דקות את האפונה. מאדים יחד כ-10 דקות.
- מתבלים במלח, פלפל וסוכר ומסירים מהאש. משהים כ-20 דקות, מוסיפים פטרוזיליה ושמיר ומערבבים.
- ממלאים את תחתיות הארטישוק בתערובת. לפני ההגשה מזלפים מעל את שארית מיץ הלימון ושמן זית. מגישים בטמפרטורת החדר.
כדורי בשר בירקות שורש
מומלץ להגיש עם אורז.
החומרים ל-6 מנות:
- 1 ק"ג בשר בקר, טחון דק
- 1 כוס פטרוזיליה, קצוצה
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית כמון
- שמן לטיגון
- מעט קמח
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כוס בצלצלי שאלוט, קצוצים
- 3 עגבניות, חתוכות לקוביות
- 2 גזרים, קצוצים
- 2 שורשי סלרי, חתוכים לקוביות
- 2 קישואים, חתוכים לקוביות
- 3 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
- 2 כוסות מים
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה בשר, פטרוזיליה, מלח, פלפל וכמון.
- מחממים בסיר שמן בגובה של כ-3 ס"מ.
- יוצרים מתערובת הבשר כדורים קטנטנים, בקוטר כ-½1 ס"מ. מקמחים מכל הצדדים ומטגנים כ-5 דקות. מוציאים לנייר סופג.
- מחממים שמן זית במחבת או בסיר שטוח ומזהיבים קלות את הבצלצלים. מוסיפים את שאר הירקות ומאדים כ-5 דקות.
- מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. ממליחים ומוסיפים את כדורי הבשר. מבשלים כ-20 דקות על להבה בינונית.
פשטידת תרד וגבינה
החומרים לתבנית 32 ס"מ:
- 150 גר' בצק עלים
- 500 גר' שעועית יבשה
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל אחד, קצוץ
- 1 ק"ג תרד טרי, שטוף
- מלח ופלפל, לפי הטעם
- 3 ביצים
- 150 גר' גבינת שמנת
- מלח ופלפל, לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מניחים את בצק העלים בתבנית אפייה משומנת, תוך כיסוי של הדפנות. מסירים את העודפים.
- מניחים מעל נייר אפייה ואת השעועית כמשקולת. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
- מחממים שמן במחבת ומזהיבים קלות את הבצל. מוסיפים תרד ומתבלים במלח ופלפל. מטגנים 3 דקות ומסירים מהאש.
- מסירים את נייר האפייה מהתבנית ומסדרים מעל הקלתית שכבה אחידה של תערובת התרד.
- מערבבים בקערה ביצים, גבינה, מלח ופלפל. יוצקים מעל התרד ואופים 25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
סלט טחינה עם אגוזים
את המנה הזו ניתן להכין כסלט או כממרח אחיד.
החומרים:
- 1 כוס אגוזי לוז, קצוצים דק
- 1/4 כוס טחינה גולמית
- 3 שיני שום, כתושות
- מיץ מ-1 לימון
- 2 כפות פלפל צ'ילי יבש
- 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה:
לממרח:
טוחנים במעבד מזון את כל החומרים למחית אחידה ומוסיפים 1/2 כוס מים. מעבדים למרקם חלק.
לסלט:
מערבבים את כל החומרים, מצננים ומגישים.
מתוך: מגזין דרך האוכל
לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה