פילה סלמון עם סלט שעועית שחורה

מנת דגים קלה להכנה עם טעם מרענן
88 שיתופים | 132 צפיות
של השף דוד גול, שואו שף
פילה סלמון עם סלט שעועית שחורה
החומרים ל-2 מנות
- 4 פילה סלמון טרי, 200 גר' כל אחד
- 2 כוסות שעועית שחורה, מושרית ללילה במים
- 3 בצל סגול, קצוץ
- 2 שיני שום, כתושות
- 2 עגבניות, חתוכות לקוביות
- 1 צרור פטרוזיליה, קצוץ
- 1 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ בן יין אדום
- 1 כפית דבש
- 2 כפיות מיץ לימון טרי
- מלח, לפי הטעם
- פלפל, לפי הטעם
- שמן לטיגון
- 4 חצאי לימונים – להגשה
אופן ההכנה
- מבשלים את השעועית במים, עד ריכוך. מסננים ומעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה בצל, שום, עגבניות ופטרוזיליה ומערבבים.
- מוסיפים שמן זית, חומץ, דבש ומיץ לימון, ומתבלים במלח ופלפל.
- מטגנים את הפילה במחבת עם מעט שמן, מניחים על סלט השעועית החם ומגישים עם חצי לימון.
מתוך: מגזין דרך האוכל
לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה
18.02.07
(עודכן ב – 20.01.09)
מצרכים:
ל-2 מנות
- 4 פילה סלמון טרי, 200 גר' כל אחד
- 2 כוסות שעועית שחורה, מושרית ללילה במים
- 3 בצל סגול, קצוץ
- 2 שיני שום, כתושות
- 2 עגבניות, חתוכות לקוביות
- 1 צרור פטרוזיליה, קצוץ
- 1 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ בן יין אדום
- 1 כפית דבש
- 2 כפיות מיץ לימון טרי
- מלח, לפי הטעם
- פלפל, לפי הטעם
- שמן לטיגון
- 4 חצאי לימונים – להגשה
אופן ההכנה:
- מבשלים את השעועית במים, עד ריכוך. מסננים ומעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה בצל, שום, עגבניות ופטרוזיליה ומערבבים.
- מוסיפים שמן זית, חומץ, דבש ומיץ לימון, ומתבלים במלח ופלפל.
- מטגנים את הפילה במחבת עם מעט שמן, מניחים על סלט השעועית החם ומגישים עם חצי לימון.