פילה סלמון עם סלט שעועית שחורה

מנת דגים קלה להכנה עם טעם מרענן

88 שיתופים | 132 צפיות

של השף דוד גול, שואו שף

פילה סלמון עם סלט שעועית שחורה

החומרים ל-2 מנות

  • 4 פילה סלמון טרי, 200 גר' כל אחד
  • 2 כוסות שעועית שחורה, מושרית ללילה במים
  • 3 בצל סגול, קצוץ
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 עגבניות, חתוכות לקוביות
  • 1 צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • 1 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום
  • 1 כפית דבש
  • 2 כפיות מיץ לימון טרי
  • מלח, לפי הטעם
  • פלפל, לפי הטעם
  • שמן לטיגון
  • 4 חצאי לימונים – להגשה

אופן ההכנה

  1. מבשלים את השעועית במים, עד ריכוך. מסננים ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים לקערה בצל, שום, עגבניות ופטרוזיליה ומערבבים.
  3. מוסיפים שמן זית, חומץ, דבש ומיץ לימון, ומתבלים במלח ופלפל.
  4. מטגנים את הפילה במחבת עם מעט שמן, מניחים על סלט השעועית החם ומגישים עם חצי לימון.

מתוך: מגזין דרך האוכל

לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה

18.02.07

(עודכן ב – 20.01.09)

מצרכים:

ל-2 מנות

  • 4 פילה סלמון טרי, 200 גר' כל אחד
  • 2 כוסות שעועית שחורה, מושרית ללילה במים
  • 3 בצל סגול, קצוץ
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 עגבניות, חתוכות לקוביות
  • 1 צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • 1 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום
  • 1 כפית דבש
  • 2 כפיות מיץ לימון טרי
  • מלח, לפי הטעם
  • פלפל, לפי הטעם
  • שמן לטיגון
  • 4 חצאי לימונים – להגשה

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את השעועית במים, עד ריכוך. מסננים ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים לקערה בצל, שום, עגבניות ופטרוזיליה ומערבבים.
  3. מוסיפים שמן זית, חומץ, דבש ומיץ לימון, ומתבלים במלח ופלפל.
  4. מטגנים את הפילה במחבת עם מעט שמן, מניחים על סלט השעועית החם ומגישים עם חצי לימון.