ציר בקר

בהרבה מתכונים אנחנו נדרשים להוסיף לתבשיל ציר בקר. כך מכינים אותו
88 שיתופים | 132 צפיות
ציר בקר הוא בסיס חשוב המעשיר כל תבשיל, רוטב או מרק. התוצאה שווה כל דקה של הכנה.
החומרים:
- 3 ק"ג עצמות ברך, חתוכות
- 1 כוס יין אדום יבש
- 5 גזרים, פרוסים גס
- 4 בצלים, חתוכים לרבעים
- 2 ראשי שום, חצויים ולא קלופים
- 200 גר' רסק עגבניות
- 1 בקבוק יין אדום יבש
- 6 סלרי, חתוך גס
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 1 כף גרגרי פלפל שחור
- 3 כפות מלח
- 10 עלי דפנה
- צרור טימין
אופן ההכנה:
- צולים את העצמות בתנור בחום גבוה עד השחמה, ללא שמן. מוציאים ומעבירים לסיר גדול.
- מוסיפים כוס יין ומקרצפים את התבנית כדי להוציא שאריות שומן. מוסיפים הכל לסיר.
- באותה תבנית צולים בתנור בחום גבוה גזר, בצל ושום במשך 40 דקות עד להשחמה. מוסיפים מעל רסק עגבניות ואופים עוד 5 דקות. מעבירים לסיר.
- מוסיפים לסיר את שאר החומרים ומכסים במים קרים. מרתיחים ל-5 דקות, מנמיכים את האש ומבשלים שעתיים עד שהנוזלים מצטמצמים בחצי. מסננים ומניחים שיתקרר.