ציר בקר

בהרבה מתכונים אנחנו נדרשים להוסיף לתבשיל ציר בקר. כך מכינים אותו

88 שיתופים | 132 צפיות

ציר בקר הוא בסיס חשוב המעשיר כל תבשיל, רוטב או מרק. התוצאה שווה כל דקה של הכנה.

החומרים:

  • 3 ק"ג עצמות ברך, חתוכות
  • 1 כוס יין אדום יבש
  • 5 גזרים, פרוסים גס
  • 4 בצלים, חתוכים לרבעים
  • 2 ראשי שום, חצויים ולא קלופים
  • 200 גר' רסק עגבניות
  • 1 בקבוק יין אדום יבש
  • 6 סלרי, חתוך גס
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1 כף גרגרי פלפל שחור
  • 3 כפות מלח
  • 10 עלי דפנה
  • צרור טימין

אופן ההכנה:

  1. צולים את העצמות בתנור בחום גבוה עד השחמה, ללא שמן. מוציאים ומעבירים לסיר גדול.
  2. מוסיפים כוס יין ומקרצפים את התבנית כדי להוציא שאריות שומן. מוסיפים הכל לסיר.
  3. באותה תבנית צולים בתנור בחום גבוה גזר, בצל ושום במשך 40 דקות עד להשחמה. מוסיפים מעל רסק עגבניות ואופים עוד 5 דקות. מעבירים לסיר.
  4. מוסיפים לסיר את שאר החומרים ומכסים במים קרים. מרתיחים ל-5 דקות, מנמיכים את האש ומבשלים שעתיים עד שהנוזלים מצטמצמים בחצי. מסננים ומניחים שיתקרר.