ציר וגולש

פירה משודרג חמאה מזוקקת וגולש. טיפים מהמטבח

88 שיתופים | 132 צפיות

הכי טוב שיש

אילו נתחי בשר טובים לגולש?
יערית אלון, נס ציונה

עמרי שחר, השף של מסעדת "אודיאון" בתל אביב, משיב:

שייטל וצוואר הם הנתחים המתאימים ביותר לבישול גולש.

פירה עולה

כיצד ניתן לשדרג את טעמו של הפירה הטוב והישן?
חגית אליהו, רמת השרון

השף עפר גל משיב:

ניתן לשדרג פירה על ידי הוספת חלמון ביצה, חמאה, ואפילו צנוברים מטוגנים וקצוצים, שיחד יקנו לו טעם ומרקם מיוחדים.

פירה משודרג

החומרים:

3 ק"ג תפוחי אדמה קלופים
300 גר' צנוברים
3 חלמונים
75 גר' חמאה חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:

מבשלים את תפוחי האדמה ומועכים לפירה.

קולים את הצנוברים במחבת בלי שמן, טוחנים במעבד מזון ומוסיפים לפירה.

מוסיפים את החלמונים תוך כדי ערבוב, מעבירים הכל למיקסר, מקפיצים פנימה את החמאה, מערבבים ומגישים.

רוטב שימושי

איך מכינים רוטב אלי אולי ולאילו מאכלים אפשר להשתמש בו?
שרית חיון, ראשון לציון

אנטוניו מנסה השף של מסעדת "אלי אולי" בתל אביב, משיב:

ממרח אלי אולי הוא רוטב בסיסי הניתן לשימוש כמעט עם כל דבר. ניתן למרוח אותו על לחם טרי או להגיש כמטבל לצד דגים מטוגנים. טעמו העדין של הרוטב יתאים למנות רבות בהתאם לדמיון הטבח.

ממרח אלי אולי

זהו מתכון קלאסי מצפון-מזרח ספרד:

החומרים:

6 שיני שום
חופן עלי פטרוזיליה
מלח
פלפל שחור גרוס
2 חלמונים
1 כף חלב
200 מ"ל שמן זית
1/4 כפית מיץ לימון סחוט

אופן ההכנה:

כותשים את השום עם הפטרוזיליה, מתבלים במלח ובפלפל שחור (עדיף במכתש ידני), עד לקבלת עיסה אחידה.

מוסיפים לבלילה את החלמונים והחלב ומערבבים היטב. מטפטפים את שמן הזית בעדינות, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת מרקם קטיפתי הדומה למיונז.

חמאה מזוקקת

מהי חמאה מזוקקת ומתי משתמשים בה?
שולמית בהיר, יהוד

אורן גירון, השף והבעלים של קייטרינג "אורן גירון" ברעננה, משיב:

חמאה מזוקקת היא חמאה שעברה זיקוק ממים וממוצרי חלב על ידי חימום ואידוי כל הנוזלים. יתרונותיה: טמפרטורת השריפה שלה גבוהה מאוד, ומאפשרת טיגון בחום גבוה, מבלי לשרוף את החמאה ועדיין ליהנות מטעמה העדין. חמאה מזוקקת מצוינת לטיגון ולצליית סטייקים או כל מרכיב אחר הדורש טיגון או צלייה בטמפרטורות גבוהות.



חמאה מזוקקת מצוינת לטיגון ולצליית סטייקים <br /> stock.xchng" src="https://atmagil-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/misc/prev_images/pagemodule/image1/289/2289/380×225.gif?1157014387" />                             </p>
<div>חמאה מזוקקת מצוינת לטיגון ולצליית סטייקים <br /> stock.xchng</div>
</p></div>
<h2>בקלי קלות</h2>
<p><em><strong>כיצד מכינים בקלות ציר בקר?<br />שילה רייך, חדרה</strong></em></p>
<p>שחר ברנע, השף של קפה "נואר" בתל אביב, משיב:</p>
<p><strong>החומרים לארבע ליטר ציר בקר:</strong></p>
<p>3 ק"ג עצמות מח פרוסות בעובי 10 ס"מ<br />250 גר' בצל יבש, חתוך לקוביות<br />125 גר' גזר חתוך לקוביות<br />125 גר' סלרי אמריקאי, חתוך לקוביות<br />250 גר' עגבניות מגורדות<br />1/2 עלה דפנה<br />1 ענף טימין<br />4 ענפי פטרוזיליה <br />מעט פלפל אנגלי</p>
<p><strong>אופן ההכנה:</strong></p>
<p>מסדרים את עצמות המח בשכבה אחת בתוך תבנית אפייה ואופים כחצי שעה בתנור שחומם ל-250 מעלות עד להשחמה.</p>
<p>בתבנית אחרת מניחים את הירקות ומשחימים בתנור שחומם ל-225 מעלות במשך כחצי שעה.</p>
<p>מעבירים את העצמות לסיר, מוסיפים את המים, מרתיחים ומנקים מהקצף. מוסיפים את הירקות ומביאים לרתיחה.</p>
<p>יוצקים מעט מים חמים על תבניות האפייה ומגרדים את התחתית לתוך הסיר. </p>
<p>מבשלים על אש נמוכה כשמונה שעות מבלי שהציר ירתח. מצננים, מסננים ושומרים בקירור.</p>
<div class= 31.08.06

(עודכן ב – 20.01.09)