צלחת פסטלים מתוקים

88 שיתופים | 132 צפיות

שימו לב: לא משאירים עלי פילו ללא כיסוי, הם מתייבשים בשניות ואחר כך אי אפשר לעבוד איתם. בכל הפסטלים נעבוד עם 2 שכבות בצק, למעט צורת הסיגרים.

החומרים לבצק:

  • 1 חבילה בצק פילו
  • 100 ג' חמאה, מומסת

אופן ההכנה:

  1. מניחים עלה פילו על נייר אפייה, מושחים בחמאה ומניחים מעל עלה פילו נוסף.
  2. יוצרים את הצורה הרצויה: קונוס (בעזרת גליל מתכת), קערית (קורצים עיגולי בצק כפולים, מניחים על כוס ומהדקים פנימה אל הדפנות) או סיגר (מגלגלים על צינור מתכת או ידית סכין).
  3. אם בוחרים במלית חמה, ממלאים את הבצק ואופים 10 דקות בחום של 200 מעלות. אם בוחרים במלית קרה, ממלאים רק לאחר האפייה.

מלית פירות יבשים

מלית המתאימה בעיקר לצורת קערית.

החומרים:

  • 5 דבלים
  • 5 פיסות אננס מיובש
  • 5 פיסות פפאיה מיובשת
  • 1 גביע שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הפירות היבשים לפיסות קטנות.
  2. מניחים כף שמנת חמוצה על הבצק וממלאים את יתר החלל בפירות.

מלית בטטה מתוקה

מלית המתאימה בעיקר לצורת סיגר. את השמנת המתוקה אפשר להחליף בגבינת מסקרפונה, ואת הסוכר בדבש.

החומרים:

  • 1 בטטה אפויה, מקולפת ומעוכה
  • 100 גר' אגוזי פקאן קלויים, שבורים גס
  • 100 גר' שמנת מתוקה
  • 3 כפות סוכר

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הבטטה עם האגוזים.
  2. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר ומקפלים לתערובת הבטטה. מערבבים בעדינות למרקם אחיד.
  3. מעבירים לשקית זילוף וממלאים את הסיגר.

מלית שוקולד ודובדבנים

מתאים בעיקר לצורת סיגר או קעריות. אפשר להחליף את הדובדבנים בפטל.

החומרים:

  • 100 גר' גנאש שוקולד
  • חופן דובדבנים חצויים, מגולענים

אופן ההכנה:

מערבבים את הגנאש עם הדובדבנים וממלאים באמצעות שקית זילוף.

מלית וניל ופירות יער

מלית המתאימה בעיקר לצורת קערית.

החומרים:

  • 1 כוס פירות יער
  • ½1 כפות סוכר
  • 200 גר' קרם פטיסייר

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את פירות היער והסוכר.
  2. מניחים במרכז הפסטל כף קרם ומעט פירות מסוכרים ומקפלים את השוליים.
  3. מלית שוקולד וחלווה
  4. מלית חמה שאופים יחד עם הבצק.

החומרים:

  • 100 גר' שוקולד לאפייה
  • 50 גר' חלווה

אופן ההכנה:

  1. מניחים במרכז מלבן בצק שורות שוקולד וחלווה ומגלגלים.
  2. אופים יחד במשך 10 דקות בחום של 200 מעלות. הופכים באמצע האפייה.

מוס תות

מתכון פשוט המתאים לצורת סיגרים. במקום תותים אפשר להשתמש בפירות יער קפואים או דובדבנים.

החומרים:

  • 300 גר' תותים, שטופים וקטומים
  • 2 כפות שנאפס
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה:

  1. טוחנים במעבד מזון את התותים עם השנפאס למחית חלקה.
  2. מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה.
  3. מקפלים הקצפת למחית התותים עד בלילה אחידה ומקפיאים.
  4. לפני המילוי מפשירים למרקם רך.