צלחת פסטלים מתוקים

שימו לב: לא משאירים עלי פילו ללא כיסוי, הם מתייבשים בשניות ואחר כך אי אפשר לעבוד איתם. בכל הפסטלים נעבוד עם 2 שכבות בצק, למעט צורת הסיגרים.
החומרים לבצק:
- 1 חבילה בצק פילו
- 100 ג' חמאה, מומסת
אופן ההכנה:
- מניחים עלה פילו על נייר אפייה, מושחים בחמאה ומניחים מעל עלה פילו נוסף.
- יוצרים את הצורה הרצויה: קונוס (בעזרת גליל מתכת), קערית (קורצים עיגולי בצק כפולים, מניחים על כוס ומהדקים פנימה אל הדפנות) או סיגר (מגלגלים על צינור מתכת או ידית סכין).
- אם בוחרים במלית חמה, ממלאים את הבצק ואופים 10 דקות בחום של 200 מעלות. אם בוחרים במלית קרה, ממלאים רק לאחר האפייה.
מלית פירות יבשים
מלית המתאימה בעיקר לצורת קערית.
החומרים:
- 5 דבלים
- 5 פיסות אננס מיובש
- 5 פיסות פפאיה מיובשת
- 1 גביע שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
- חותכים את הפירות היבשים לפיסות קטנות.
- מניחים כף שמנת חמוצה על הבצק וממלאים את יתר החלל בפירות.
מלית בטטה מתוקה
מלית המתאימה בעיקר לצורת סיגר. את השמנת המתוקה אפשר להחליף בגבינת מסקרפונה, ואת הסוכר בדבש.
החומרים:
- 1 בטטה אפויה, מקולפת ומעוכה
- 100 גר' אגוזי פקאן קלויים, שבורים גס
- 100 גר' שמנת מתוקה
- 3 כפות סוכר
אופן ההכנה:
- מערבבים את הבטטה עם האגוזים.
- מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר ומקפלים לתערובת הבטטה. מערבבים בעדינות למרקם אחיד.
- מעבירים לשקית זילוף וממלאים את הסיגר.
מלית שוקולד ודובדבנים
מתאים בעיקר לצורת סיגר או קעריות. אפשר להחליף את הדובדבנים בפטל.
החומרים:
- 100 גר' גנאש שוקולד
- חופן דובדבנים חצויים, מגולענים
אופן ההכנה:
מערבבים את הגנאש עם הדובדבנים וממלאים באמצעות שקית זילוף.
מלית וניל ופירות יער
מלית המתאימה בעיקר לצורת קערית.
החומרים:
- 1 כוס פירות יער
- ½1 כפות סוכר
- 200 גר' קרם פטיסייר
אופן ההכנה:
- מערבבים את פירות היער והסוכר.
- מניחים במרכז הפסטל כף קרם ומעט פירות מסוכרים ומקפלים את השוליים.
- מלית שוקולד וחלווה
- מלית חמה שאופים יחד עם הבצק.
החומרים:
- 100 גר' שוקולד לאפייה
- 50 גר' חלווה
אופן ההכנה:
- מניחים במרכז מלבן בצק שורות שוקולד וחלווה ומגלגלים.
- אופים יחד במשך 10 דקות בחום של 200 מעלות. הופכים באמצע האפייה.
מוס תות
מתכון פשוט המתאים לצורת סיגרים. במקום תותים אפשר להשתמש בפירות יער קפואים או דובדבנים.
החומרים:
- 300 גר' תותים, שטופים וקטומים
- 2 כפות שנאפס
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 1/2 כוס סוכר
אופן ההכנה:
- טוחנים במעבד מזון את התותים עם השנפאס למחית חלקה.
- מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה.
- מקפלים הקצפת למחית התותים עד בלילה אחידה ומקפיאים.
- לפני המילוי מפשירים למרקם רך.