קדרת עוף ודלעת בתפוזים

קדרת חורף כתומה בטעם חזק של תפוזים

88 שיתופים | 132 צפיות

אפשר לתגבר את אגף הפחמימות בכמה תפוחי אדמה ואפשר גם להגיש על אורז לבן או פתיתים. אין לכם דלעת? גם בטטות יעשו את העבודה.

חומרים:

  • שמן לטיגון
  • מלח ופלפל, לפי הטעם
  • מעט קמח (פחות מ-1/2 כוס)
  • 3 כרעי עוף, מחולקות ל-2
  • 1 בצל, פרוס
  • 1 ק"ג דלעת, חתוכה לקוביות
  • קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
  • מיץ מ-2 תפוזים קטנים
  • 1 כף רוטב וסטרשייר
  • 1 כוס מים
  • חופן צימוקים כהים או בהירים (לא חובה)
  • מלח ופלפל, לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מחממים מעט שמן בסיר רחב ושטוח. ממליחים ומפלפלים את העוף, מקמחים אותו היטב ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה. מוציאים מהמחבת.
  2. מוסיפים למחבת מעט שמן ומטגנים בצל כ-10 דקות על אש נמוכה, עד שהוא רך וזהוב.
  3. מוסיפים את שאר החומרים והעוף ומביאים לרתיחה.
  4. מבשלים כ-30 דקות על אש בינונית, עד שהדלעת רכה. טועמים ומתקנים תיבול.