קדרת עוף ודלעת בתפוזים

קדרת חורף כתומה בטעם חזק של תפוזים
88 שיתופים | 132 צפיות
אפשר לתגבר את אגף הפחמימות בכמה תפוחי אדמה ואפשר גם להגיש על אורז לבן או פתיתים. אין לכם דלעת? גם בטטות יעשו את העבודה.
חומרים:
- שמן לטיגון
- מלח ופלפל, לפי הטעם
- מעט קמח (פחות מ-1/2 כוס)
- 3 כרעי עוף, מחולקות ל-2
- 1 בצל, פרוס
- 1 ק"ג דלעת, חתוכה לקוביות
- קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
- מיץ מ-2 תפוזים קטנים
- 1 כף רוטב וסטרשייר
- 1 כוס מים
- חופן צימוקים כהים או בהירים (לא חובה)
- מלח ופלפל, לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מחממים מעט שמן בסיר רחב ושטוח. ממליחים ומפלפלים את העוף, מקמחים אותו היטב ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה. מוציאים מהמחבת.
- מוסיפים למחבת מעט שמן ומטגנים בצל כ-10 דקות על אש נמוכה, עד שהוא רך וזהוב.
- מוסיפים את שאר החומרים והעוף ומביאים לרתיחה.
- מבשלים כ-30 דקות על אש בינונית, עד שהדלעת רכה. טועמים ומתקנים תיבול.