קוגל – פשטידת אטריות ותפוחי עץ

מתכון משודרג למנה מסורתית עם רוטב רום-צימוקים
כשר, קל, פרווה
רוטב הרום-צימוקים נפלא גם לליווי גלידה, סלטי פירות ועוגות גבינה.
החומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
לפשטידה:
- 400 גר' אטריות שטוחות ורחבות
- 3 כפות שמן
- 3 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לפלחים
- 1/2 כוס סוכר חום של סוגת
- 2 ביצים
- 2 כפיות קינמון
- קורט אבקת ג'ינג'ר
- קורט אגוז מוסקט
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- 2 כפות חמאה קרה
- לרוטב רום-צימוקים:
- 1 כוס מים
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/2 כוס צימוקים שחורים
- 3 כפות חמאה
- 1/4 כוס רום (המשקה, לא התמצית)
אופן ההכנה:
- מבשלים את האטריות בהתאם להוראות היצרן. מסננים ומערבבים עם השמן. מוסיפים את יתר חומרי הפשטידה ומערבבים.
- מעבירים את התערובת לתבנית משומנת, מהדקים את התערובת, מפזרים חתיכות חמאה קרה על האטריות ומכסים בנייר כסף.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 1/2 שעה, מסירים את נייר הכסף, ואופים במשך 20 דקות נוספות עד שפני המאפה מזהיבים.
הרוטב:
- שמים בסיר את המים, הסוכר והצימוקים, ומחממים על אש בינונית עד שהנוזל מצטמצם ומתקבל סירופ. מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה.
- טורפים עד שהחמאה נמסה ומתאחדת עם הסירופ. מוסיפים את הרום..
ההגשה: פרוסת מאפה חם או בטמפרטורת החדר מלווה ברוטב חם.
מצרכים:
לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
לפשטידה:
- 400 גר' אטריות שטוחות ורחבות
- 3 כפות שמן
- 3 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לפלחים
- 1/2 כוס סוכר חום של סוגת
- 2 ביצים
- 2 כפיות קינמון
- קורט אבקת ג'ינג'ר
- קורט אגוז מוסקט
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- 2 כפות חמאה קרה
- לרוטב רום-צימוקים:
- 1 כוס מים
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/2 כוס צימוקים שחורים
- 3 כפות חמאה
- 1/4 כוס רום (המשקה, לא התמצית)
אופן ההכנה:
מבשלים את האטריות בהתאם להוראות היצרן. מסננים ומערבבים עם השמן. מוסיפים את יתר חומרי הפשטידה ומערבבים.
מעבירים את התערובת לתבנית משומנת, מהדקים את התערובת, מפזרים חתיכות חמאה קרה על האטריות ומכסים בנייר כסף.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 1/2 שעה, מסירים את נייר הכסף, ואופים במשך 20 דקות נוספות עד שפני המאפה מזהיבים.
הרוטב:
שמים בסיר את המים, הסוכר והצימוקים, ומחממים על אש בינונית עד שהנוזל מצטמצם ומתקבל סירופ. מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה.
טורפים עד שהחמאה נמסה ומתאחדת עם הסירופ. מוסיפים את הרום..
ההגשה: פרוסת מאפה חם או בטמפרטורת החדר מלווה ברוטב חם.