קונפי פלדה ושריר

מתכון למנה בשרית נפלאה שמכינים בשיטת הקונפי, המתאימה במיוחד לימים קרירים אך מצוינת לכל השנה

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

ל-6 מנות:

1 ק"ג נתח שריר קדמי

1 ק"ג נתח פלדה

שמן זית או שמן קנולה בכמות המספיקה לכסות את הבשר (להרפתקנים מומלץ לנסות שומן אווז)

לכבישה:

1 ק"ג מלח גס

1/2 כוס (100 גר') סוכר

1/4 כפית פלפל אנגלי טחון

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

1/4 כפית גרגרי כוסברה טחונים

1/4 כפית גרגרי ערער

2 עלי דפנה

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל חומרי הכבישה בקערה רחבה. קוברים את נתחי הבשר בתערובת, מכסים ברדיד ניילון ומעבירים למקרר למשך 12-6 שעות.

2. מוציאים את הקערה מהמקרר ואת הבשר מתערובת הכבישה. שוטפים היטב את הנתחים משארית המלח והתבלינים ומייבשים היטב בנייר סופג.

3. ממלאים שמן בסיר רחב ועמוק. מניחים את הנתחים בתוך השמן ובמידת הצורך מוסיפים שמן לכיסוי הנתחים ועוד 2 ס"מ מעליהם.

4. מחממים את התנור לחום של 80 מעלות. מעבירים בזהירות את הסיר (אין צורך לכסות) לתנור ומבשלים במשך 8 שעות. בסיום שלב זה אפשר לשמור את הבשר עם השומן שבו הוא בושל במקרר עד הארוחה.

5. מוציאים בזהירות את הנתחים מהשמן. מניחים על קרש חיתוך ופורסים לפרוסות בעובי של 2-1 ס"מ. מחממים מחבת כבדה או מחבת פסים, משחימים את הפרוסות כדקה בכל צד, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס ומגישים חם עם ירקות שורש מזוגגים או תוספת אחרת (תוספות שיתאימו למנה הן פירה, תבשיל עדשים ואפילו אורז חם).