קציצות בשר וכרישה

מנה מהירה וקלה להכנה לקציצות עם תוספת מיוחדת

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, בשרי, קל, מהיר

החומרים ל-8-6 מנות:

  • 2 ק"ג (7-5 יח') כרישה (החלק הירוק)
  • 500 גר' בשר טחון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 4 ביצים
  • ¾1 כוסות קמח (או קמח מצה)
  • שמן לטיגון
  • 1/2 כוס קמח (או קמח מצה) לטבילה

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הכרישות לקטעים קצרים. מבשלים במים רותחים 30-25 דקות עד ריכוך. מסננים היטב וטוחנים במעבד מזון.
  2. מוסיפים את שאר החומרים, מלבד השמן, ומערבבים היטב.
  3. מחממים שמן לטיגון, נוטלים 2-1 כפות מהתערובת ויוצרים קציצות. מגלגלים בקמח (לא חובה) ומטגנים עד השחמה.

טיפסקל: להפחתת הקלוריות במנה השתמשו בבשר דל שומן, או שלבו כמה סוגי בשר.