קציצות כוסמת
גרסת האשפים- ללא ביצים. קסם של כוסמת
88 שיתופים | 132 צפיות
קציצות כוסמת
החומרים לארבע מנות:
- 1 כוס כוסמת
- 2 כוסות מים
- 3 בצלים ירוקים, קצוצים דק
- חופן עלי פטרוזיליה או כוסברה, קצוצים דק
- רוטב סויה לפי הטעם
- 1/4 כוס זרעוני חמנייה קלויים
- 1/2 כוס קמח מלא
- שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- מרתיחים בסיר בינוני את הכוסמת במים. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות עד שהמים נספגים. מצננים עד שהתערובת לא חמה מדי לעיבוד.
- בידיים, מוסיפים את יתר החומרים ולשים בידיים עד לקבלת עיסה.
- יוצרים מהעיסה קציצות קטנות ושטוחות, טובלים במעט קמח מלא ומטגנים משני הצדדים במעט שמן.
- מגישים עם רוטב טחינה או רוטב בוטנים (חמאת בוטנים מדוללת במים רותחים עם טבסקו ו/או קורט סוכר).
גרסת האשפית פיליס גלזר
מתוך: מגזין דרך האוכל
לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה
25.09.06
(עודכן ב – 20.01.09)
מצרכים:
חומרים לארבע מנות:
- 1 כוס כוסמת
- 2 כוסות מים
- 3 בצלים ירוקים, קצוצים דק
- חופן עלי פטרוזיליה או כוסברה, קצוצים דק
- רוטב סויה לפי הטעם
- 1/4 כוס זרעוני חמנייה קלויים
- 1/2 כוס קמח מלא
- שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- מרתיחים בסיר בינוני את הכוסמת במים. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות עד שהמים נספגים. מצננים עד שהתערובת לא חמה מדי לעיבוד.
- בידיים, מוסיפים את יתר החומרים ולשים בידיים עד לקבלת עיסה.
- יוצרים מהעיסה קציצות קטנות ושטוחות, טובלים במעט קמח מלא ומטגנים משני הצדדים במעט שמן.
- מגישים עם רוטב טחינה או רוטב בוטנים (חמאת בוטנים מדוללת במים רותחים עם טבסקו ו/או קורט סוכר).