חגיגה של טעמים: קציצות פראסה ודגים עם סלסה עגבניות

קציצות פראסה ודגים עם סלסה עגבניות של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: Shutterstock
קציצות פראסה ודגים עם סלסה עגבניות של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: Shutterstock

קציצות עסיסיות וטעימות עם דג טחון שמחליף את הבשר המסורתי, בתוספת קליפת לימון. במילים אחרות: מתכון קיצי מושלם, משביע ומרענן

88 שיתופים | 132 צפיות

25 קציצות | שעה ורבע | קל | כשר | דגים

חשוב לסחוט את הכרשה היטב — זה מה שיקבע את המרקם והאיכות של הקציצות. אפשר לאכול אותן גם בטמפרטורת החדר.

החומרים

2 ק"ג גבעולי כרשה כולל החלק הירוק הבהיר
500 גרם פילה דג לבן טרי טחון (קרפיון, בורי או אנטיאס)
3 ביצים
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
3 כפות קמח מצה (או פירורי לחם)
1/4 כפית קימל טחון (לא חובה)
מלח
פלפל לבן טחון
שמן לטיגון
לסלסה עגבניות, צ'ילי ולימון
5 עגבניות אדומות מגוררות
1 פלפל ירוק חריף קצוץ
1 שן שום כתושה
מיץ לימון סחוט טרי וקליפה מגוררת מ-1/2 לימון
מלח
פלפל שחור טחון

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות
1. חוצים את גבעולי הכרשה לאורכם, שוטפים היטב וחותכים למקטעים באורך 5 ס"מ. מבשלים במי מלח רותחים רבע שעה. שוטפים במים קרים לעצירת הבישול, סוחטים ומייבשים היטב.

2. טוחנים את הכרשה הסחוטה במטחנת בשר או במעבד מזון בפולסים עד שמתקבלים פירורים דקים.

3. מוסיפים דג טחון, ביצים, קליפת לימון, קמח מצה, קימל, מלח ופלפל לבן ולשים בידיים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה להתייצבות התערובת.

4. מחממים מחבת עם שמן חצי עמוק על להבה בינונית-גבוהה. יוצרים קציצה פחוסה לניסיון ומטגנים 3-2 דקות מכל צד. מוציאים לצלחת עם נייר סופג ובודקים את המרקם והטעם. במידת הצורך משפרים תיבול ו/או מוסיפים קמח או ביצה לייצוב התערובת. מטגנים את שאר הקציצות.

מכינים את הסלסה ומגישים
5. מערבבים את חומרי הסלסה ומגישים בקערית לטבילה לצד הקציצות החמות או הקרות.

למתכוני קציצות דגים נוספים היכנסי לאתר "השולחן"