הקינוח המושלם לקיץ: קרמבל פירות טעים ופשוט להכנה

קרמבל פירות של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: שני בריל
קרמבל פירות של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: שני בריל

קינוח טעים ופשוט להכנה, זה מה שאנחנו צריכות עכשיו. ואם תגישו אותו לצד גלידה או קצפת - אז בכלל תראו איך התבנית מיד מתחסלת

88 שיתופים | 132 צפיות

1 תבנית מרובעת בגודל 22 ס"מ | 40 דקות | כשר | קל | אפייה

לגרסה טבעונית מחליפים את החמאה בשמן קוקוס ואת השמנת המתוקה בקרם קוקוס.

החומרים

לקרמבל
105 גרם (3/4 כוס) קמח
25 גרם (1/4 כוס) אבקת שקדים או סוג קמח נוסף
50 גרם (1/4 כוס) סוכר חום בהיר דמררה
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
120 מ"ל (1/2 כוס) חמאה מומסת
למלית תפוחים או אגסים
4 תפוחי עץ או אגסים חתוכים לקוביות קטנות
4 כפות סוכר חום
מיץ וקליפה מגוררת מ־1/2 לימון
1/2 כפית קינמון
4 כפות שמנת מתוקה
לקרם מסקרפונה (להגשה, לא חובה)
250 גרם (1 גביע) גבינת מסקרפונה
250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה
40 גרם (4 כפות) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
להגשה
גלידה לא חובה

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־180 מעלות.

2. מערבבים בתבנית תפוחים או אגסים עם יתר מרכיבי המלית ואופים 15 דקות, עד שהם מגירים נוזלים.

בינתיים מכינים את הבצק
3. מערבבים בקערה קמח, אבקת שקדים (או קמח נוסף), סוכר ומלח. מוסיפים תמצית וניל וחמאה ומערבבים עם מזלג או קצות האצבעות לפירורים גסים.

4. מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים מעל את פירורי הבצק ומחזירים לתנור ל־35 דקות עד השחמה יפה.

מכינים קרם מסקרפונה
5. מקציפים בקערה בעזרת מטרפה ידנית את כל המרכיבים לקרם אחיד וסמיך.

6. מגישים את הקרמבל חם עם קרם מסקרפונה או גלידה.

למתכוני קרמבל נוספים היכנסי לאתר "השולחן"