קרמבל תותים ופירות יער

מאפה פריך עם ניחוח מדהים ומראה נפלא בזכות צבעי התות ופירות היער

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, חלבי

קרמבל טוב מכינים עם שטרויזל אמיתי – פירורי בצק חמאה אגדיים שהופכים את כל העסק לפריך וניחוחי. נראה אתכם עומדים בפיתוי כשהמאפה הזה יוצא מן התנור. השילוב בין תותים לפירות יער נותן תוצאה ארגמנית יפהפייה. אפשר להשיג פירות יער קפואים באיכות מעולה במרכולים באגף הקפואים.

החומרים ל-6 מנות:

לשטרויזל:

  • 2 כוסות קמח
  • 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות (כדאי להשקיע בחמאה תוצרת חוץ)
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כוס סוכר

למלית:

  • 1/2 כוס תערובת פירות יער, מופשרת עם מיצי ההפשרה
  • ¼1 כוסות תותים, שטופים וחתוכים לרבעים
  • 1/2 כוס סוכר חום בהיר או לבן
  • 1/8 כפית קינמון
  • כמה טיפות תמצית וניל אמיתית

אופן ההכנה:

השטרויזל:

1. מניחים את הקמח, קוביות החמאה הקרה, המלח והסוכר בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה ומפעילים במהירות בינונית, עד שמתקבל מרקם "חולי" ועדיין רואים גושי חמאה קטנים.

2. ממשיכים לערבל במשך כדקה נוספת עד להיווצרות גושי בצק קטנטנים, ומפסיקים מיד את פעולת המערבל. צריכה להתקבל תערובת "חולית" המכילה פתיתי בצק ופתיתי חמאה קטנים שלא התערבבו לחלוטין. מצננים למשך שעתיים לפחות לפני השימוש. אפשר לשמור בכלי אטום במקרר למשך שבוע ולהשתמש במידת הצורך.

המלית:

1. מערבבים את פירות היער על מיציהם עם התותים, הסוכר, הקינמון ותמצית הווניל.

2. מפזרים את השטרויזל בספלים אישיים חסיני חום או בכלי חסין חום גדול, כך שירפד את התחתית עד לגובה של 1 ס"מ. מפזרים מעל את תערובת פירות היער והתותים ומסיימים בשכבה נוספת של 1 ס"מ שטרויזל.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-30 דקות, או עד שהשטרויזל מזהיב. מגישים מיד עם רוטב וניל או עם גלידת וניל.

עופר מעוז הוא השף של קייטרינג "בראף"

מצרכים:

קרמבל טוב מכינים עם שטרויזל אמיתי – פירורי בצק חמאה אגדיים שהופכים את כל העסק לפריך וניחוחי. נראה אתכם עומדים בפיתוי כשהמאפה הזה יוצא מן התנור. השילוב בין תותים לפירות יער נותן תוצאה ארגמנית יפהפייה. אפשר להשיג פירות יער קפואים באיכות מעולה במרכולים באגף הקפואים.

החומרים ל-6 מנות:

לשטרויזל:

  • 2 כוסות קמח
  • 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות (כדאי להשקיע בחמאה תוצרת חוץ)
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כוס סוכר

למלית:

  • 1/2 כוס תערובת פירות יער, מופשרת עם מיצי ההפשרה
  • ¼1 כוסות תותים, שטופים וחתוכים לרבעים
  • 1/2 כוס סוכר חום בהיר או לבן
  • 1/8 כפית קינמון
  • כמה טיפות תמצית וניל אמיתית

אופן ההכנה:

השטרויזל:

1. מניחים את הקמח, קוביות החמאה הקרה, המלח והסוכר בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה ומפעילים במהירות בינונית, עד שמתקבל מרקם "חולי" ועדיין רואים גושי חמאה קטנים.

2. ממשיכים לערבל במשך כדקה נוספת עד להיווצרות גושי בצק קטנטנים, ומפסיקים מיד את פעולת המערבל. צריכה להתקבל תערובת "חולית" המכילה פתיתי בצק ופתיתי חמאה קטנים שלא התערבבו לחלוטין. מצננים למשך שעתיים לפחות לפני השימוש. אפשר לשמור בכלי אטום במקרר למשך שבוע ולהשתמש במידת הצורך.

המלית:

1. מערבבים את פירות היער על מיציהם עם התותים, הסוכר, הקינמון ותמצית הווניל.

2. מפזרים את השטרויזל בספלים אישיים חסיני חום או בכלי חסין חום גדול, כך שירפד את התחתית עד לגובה של 1 ס"מ. מפזרים מעל את תערובת פירות היער והתותים ומסיימים בשכבה נוספת של 1 ס"מ שטרויזל.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-30 דקות, או עד שהשטרויזל מזהיב. מגישים מיד עם רוטב וניל או עם גלידת וניל.


עופר מעוז הוא השף של קייטרינג "בראף"