שייטל מעושן מצופה זרעי כוסברה

מתכון של שף אריאל כהן ממסעדת "פויקה" לשייטל מעושן. אם רוצים, ניתן גם לבשל לאחר העישון את הנתח ביין, בסוכר ובתבלינים, ולקבל פסטרמה מעושנת
עישון חם, כשר, בשרי
החומרים ל-4-6 מנות:
- 1 ק"ג שייטל
לכבישה:
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות מלח
- 2-4 כפות זרעי כוסברה
אופן ההכנה:
1. מעסים את נתח השייטל בסוכר ומניחים במקרר בכלי מכוסה למשך 24 שעות – הסוכר שומר על הצבע האדום של הבשר.
2. מוציאים את נתח השייטל מהמקרר, מעסים אותו במלח ומניחים ליומיים נוספים במקרר.
3. שוטפים את השייטל מהמלח, מפזרים את זרעי כוסברה על משטח נקי ומגלגלים את הנתח כך שיצופה מכל הצדדים.
4. מעבירים את השייטל למעשנת לעישון חם (60–50 מעלות) במדפים התחתונים למשך שעה עד שעה וחצי. אם מעשנים את הנתח במעשנת ביתית, חשוב שלא יהיה מגע ישיר עם הרשת או המסננת שעליה מניחים את הנתח מחשש לצלייה במקום עישון, ולכן יש להקפיד לחצוץ עם ירק כלשהו (כמו בטטה).
מצרכים:
4-6 מנות:
- 1 ק"ג שייטל
לכבישה:
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות מלח
- 2-4 כפות זרעי כוסברה
אופן ההכנה:
1. מעסים את נתח השייטל בסוכר ומניחים במקרר בכלי מכוסה למשך 24 שעות – הסוכר שומר על הצבע האדום של הבשר.
2. מוציאים את נתח השייטל מהמקרר, מעסים אותו במלח ומניחים ליומיים נוספים במקרר.
3. שוטפים את השייטל מהמלח, מפזרים את זרעי כוסברה על משטח נקי ומגלגלים את הנתח כך שיצופה מכל הצדדים.
4. מעבירים את השייטל למעשנת לעישון חם (60–50 מעלות) במדפים התחתונים למשך שעה עד שעה וחצי. אם מעשנים את הנתח במעשנת ביתית, חשוב שלא יהיה מגע ישיר עם הרשת או המסננת שעליה מניחים את הנתח מחשש לצלייה במקום עישון, ולכן יש להקפיד לחצוץ עם ירק כלשהו (כמו בטטה).