שיפודי בשר טלה שרויים במרינדה

מתכון לשיפודים מסוג אחר

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים לארבע מנות:
לשיפודים:

  • 1 ק"ג טלה (החלק האחורי של הרגל)
  • 2 בצל סגול
  • 16 עגבניות שרי

למרינדה:

  • 1 כוס שמן זית
  • 1 כוס שמן חמניות
  • 6 שיני שום
  • צרור טימין
  • צרור רוזמרין
  • 6 כדורי פלפל אנגלי
  • 6 כדורי פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הבשר לקוביות בגודל 2.5X2.5 ס"מ.
  2. מערבבים את כל החומרים למרינדה ומשרים את קוביות הבשר למשך 24 שעות.
  3. משפדים את קוביות הבשר לסירוגין עם הירקות: קוביית בשר, קוביית בצל סגול, קוביית בשר, קוביית עגבניה. מתבלים במלח ופלפל שחור.
  4. צולים על גריל שחומם מראש או מקפיצים במחבת, או צולים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 250 מעלות . אפשר לאכול את הבשר בדרגות עשייה שונות לפי הטעם:
    תנור: רייר – 4-5 דקות, מידיום – 6 דקות, עשוי היטב – 8 דקות. גריל: רייר – 3 דקות, מידיום – 4 דקות, עשוי היטב – 5 דקות.
  • רצוי לאכול עם תפוחי אדמה אפויים בנייר אלומיניום ומרגרינה מעל.
  • כדאי להזליף שמנת חמוצה, מלח, פלפל שחור ורצועות בצל ירוק, או לאוכלי הכשר מרגרינה, עשבי תיבול, מלח ופלפל שחור.

מתוך: מגזין דרך האוכל

לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה

29.11.06

(עודכן ב – 20.01.09)

מצרכים:

לארבע מנות:
לשיפודים:

  • 1 ק"ג טלה (החלק האחורי של הרגל)
  • 2 בצל סגול
  • 16 עגבניות שרי

למרינדה:

  • 1 כוס שמן זית
  • 1 כוס שמן חמניות
  • 6 שיני שום
  • צרור טימין
  • צרור רוזמרין
  • 6 כדורי פלפל אנגלי
  • 6 כדורי פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הבשר לקוביות בגודל 2.5X2.5 ס"מ.
  2. מערבבים את כל החומרים למרינדה ומשרים את קוביות הבשר למשך 24 שעות.
  3. משפדים את קוביות הבשר לסירוגין עם הירקות: קוביית בשר, קוביית בצל סגול, קוביית בשר, קוביית עגבניה. מתבלים במלח ופלפל שחור.
  4. צולים על גריל שחומם מראש או מקפיצים במחבת, או צולים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 250 מעלות . אפשר לאכול את הבשר בדרגות עשייה שונות לפי הטעם:
    תנור: רייר – 4-5 דקות, מידיום – 6 דקות, עשוי היטב – 8 דקות. גריל: רייר – 3 דקות, מידיום – 4 דקות, עשוי היטב – 5 דקות.
  • רצוי לאכול עם תפוחי אדמה אפויים בנייר אלומיניום ומרגרינה מעל.
  • כדאי להזליף שמנת חמוצה, מלח, פלפל שחור ורצועות בצל ירוק, או לאוכלי הכשר מרגרינה, עשבי תיבול, מלח ופלפל שחור.