שיפודי בשר טלה שרויים במרינדה

מתכון לשיפודים מסוג אחר
88 שיתופים | 132 צפיות
החומרים לארבע מנות:
לשיפודים:
- 1 ק"ג טלה (החלק האחורי של הרגל)
- 2 בצל סגול
- 16 עגבניות שרי
למרינדה:
- 1 כוס שמן זית
- 1 כוס שמן חמניות
- 6 שיני שום
- צרור טימין
- צרור רוזמרין
- 6 כדורי פלפל אנגלי
- 6 כדורי פלפל שחור
אופן ההכנה:
- חותכים את הבשר לקוביות בגודל 2.5X2.5 ס"מ.
- מערבבים את כל החומרים למרינדה ומשרים את קוביות הבשר למשך 24 שעות.
- משפדים את קוביות הבשר לסירוגין עם הירקות: קוביית בשר, קוביית בצל סגול, קוביית בשר, קוביית עגבניה. מתבלים במלח ופלפל שחור.
- צולים על גריל שחומם מראש או מקפיצים במחבת, או צולים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 250 מעלות . אפשר לאכול את הבשר בדרגות עשייה שונות לפי הטעם:
תנור: רייר – 4-5 דקות, מידיום – 6 דקות, עשוי היטב – 8 דקות. גריל: רייר – 3 דקות, מידיום – 4 דקות, עשוי היטב – 5 דקות.
- רצוי לאכול עם תפוחי אדמה אפויים בנייר אלומיניום ומרגרינה מעל.
- כדאי להזליף שמנת חמוצה, מלח, פלפל שחור ורצועות בצל ירוק, או לאוכלי הכשר מרגרינה, עשבי תיבול, מלח ופלפל שחור.
מתוך: מגזין דרך האוכל
לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה
29.11.06
(עודכן ב – 20.01.09)
מצרכים:
לארבע מנות:
לשיפודים:
- 1 ק"ג טלה (החלק האחורי של הרגל)
- 2 בצל סגול
- 16 עגבניות שרי
למרינדה:
- 1 כוס שמן זית
- 1 כוס שמן חמניות
- 6 שיני שום
- צרור טימין
- צרור רוזמרין
- 6 כדורי פלפל אנגלי
- 6 כדורי פלפל שחור
אופן ההכנה:
- חותכים את הבשר לקוביות בגודל 2.5X2.5 ס"מ.
- מערבבים את כל החומרים למרינדה ומשרים את קוביות הבשר למשך 24 שעות.
- משפדים את קוביות הבשר לסירוגין עם הירקות: קוביית בשר, קוביית בצל סגול, קוביית בשר, קוביית עגבניה. מתבלים במלח ופלפל שחור.
- צולים על גריל שחומם מראש או מקפיצים במחבת, או צולים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 250 מעלות . אפשר לאכול את הבשר בדרגות עשייה שונות לפי הטעם:
תנור: רייר – 4-5 דקות, מידיום – 6 דקות, עשוי היטב – 8 דקות. גריל: רייר – 3 דקות, מידיום – 4 דקות, עשוי היטב – 5 דקות.
- רצוי לאכול עם תפוחי אדמה אפויים בנייר אלומיניום ומרגרינה מעל.
- כדאי להזליף שמנת חמוצה, מלח, פלפל שחור ורצועות בצל ירוק, או לאוכלי הכשר מרגרינה, עשבי תיבול, מלח ופלפל שחור.