שרימפס על פסטה לימון

מתכון של השף יואב בר למנה עיקרית מהירה וקלה להכנה: שרימפס על פסטה לימון
88 שיתופים | 132 צפיות
לא כשר, קל, מהיר, חלבי
החומרים ל-4 מנות:
- 20 שרימפסים קריסטל
- 3 כפות שמן זית
- מלח, פלפל
- 1 כף אריסה 1 שן שום, פרוסה דק
- 480 גר' עלי פסטה טרייה
- כוס גרגרי חומוס, מבושלים
- 3 כפות לימון כבוש, פרוס דק
- 100 גרם עלי בזיליקום
- 1 כוס ציר דגים
- מלח, פלפל
- 40 גר' חמאה
- 8 כפות טחינה
- 8 זיתי קלמטה
אופן ההכנה:
- צורבים את השרימפסים במחבת חמה עם שמן הזית, המלח, הפלפל, האריסה ושן השום.
- מבשלים את הפסטה במים ומוסיפים לשרימפסים.
- מוסיפים לפסטה את גרגרי החומוס, הלימון הכבוש, עלי הבזיליקום וציר הדגים, ומתבלים במלח ובפלפל.
- מוסיפים את החמאה ומניחים בצלחת הגשה שבתחתיתה הטחינה והזיתים.
מצרכים:
ל-4 מנות:
- 20 שרימפסים קריסטל
- 3 כפות שמן זית
- מלח, פלפל
- 1 כף אריסה
- 1 שן שום, פרוסה דק
- 480 גר' עלי פסטה טרייה
- כוס גרגרי חומוס, מבושלים
- 3 כפות לימון כבוש, פרוס דק
- 100 גרם עלי בזיליקום
- 1 כוס ציר דגים
- מלח, פלפל
- 40 גר' חמאה
- 8 כפות טחינה
- 8 זיתי קלמטה
אופן ההכנה:
צורבים את השרימפסים במחבת חמה עם שמן הזית, המלח, הפלפל, האריסה ושן השום.
מבשלים את הפסטה במים ומוסיפים לשרימפסים.
מוסיפים לפסטה את גרגרי החומוס, הלימון הכבוש, עלי הבזיליקום וציר הדגים, ומתבלים במלח ובפלפל.
מוסיפים את החמאה ומניחים בצלחת הגשה שבתחתיתה הטחינה והזיתים.