תאנים צלויות עם גלידת ערמונים

קינוח מעולם אחר - תאנים צלויות עם מחית של ערמונים מתוקים
כשר, פרווה
החומרים ל-8 מנות:
לגלידת הערמונים:
- 500 גר' מחית ערמונים ממותקת
- 100 גר' ערמונים מבושלים וקלופים בוואקום, קצוצים
- 2 פחיות (800 מ"ל) חלב קוקוס
- 1 ליטר חלב סויה
- 1/4 כוס טריפל סק (ליקר תפוזים)
לתאנים הצלויות:
- 40 תאנים בשלות, חצויות
- 8 כפות סוכר
- 1 כוס יין קינוח (מוסקט, למשל)
- 2 מקלות וניל, חצויים
- 8 מקלות קינמון
אופן ההכנה:
גלידת הערמונים:
- מכניסים את כל החומרים לסיר, מביאים לרתיחה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מקררים את התערובת ומעבירים למכונת גלידה (אם אין, מכניסים למכל נירוסטה, מעבירים למקפיא ובוחשים כל חצי שעה עד שהגלידה מתגבשת). מקפיאים ללילה וטוחנים לפני ההגשה.
התאנים הצלויות:
- מסדרים בכלי חסין חום את התאנים החצויות. מפזרים את הסוכר, יין הקינוח, מקלות הווניל והקינמון.
- צולים כ-8 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. מעבירים לצלחות אישיות ומעטרים בכדור גלידה.
מצרכים:
ל-8 מנות:
לגלידת הערמונים:
- 500 גר' מחית ערמונים ממותקת
- 100 גר' ערמונים מבושלים וקלופים בוואקום, קצוצים
- 2 פחיות (800 מ"ל) חלב קוקוס
- 1 ליטר חלב סויה
- 1/4 כוס טריפל סק (ליקר תפוזים)
לתאנים הצלויות:
- 40 תאנים בשלות, חצויות
- 8 כפות סוכר
- 1 כוס יין קינוח (מוסקט, למשל)
- 2 מקלות וניל, חצויים
- 8 מקלות קינמון
אופן ההכנה:
גלידת הערמונים:
מכניסים את כל החומרים לסיר, מביאים לרתיחה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מקררים את התערובת ומעבירים למכונת גלידה (אם אין, מכניסים למכל נירוסטה, מעבירים למקפיא ובוחשים כל חצי שעה עד שהגלידה מתגבשת). מקפיאים ללילה וטוחנים לפני ההגשה.
התאנים הצלויות:
מסדרים בכלי חסין חום את התאנים החצויות. מפזרים את הסוכר, יין הקינוח, מקלות הווניל והקינמון.
צולים כ-8 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. מעבירים לצלחות אישיות ומעטרים בכדור גלידה.