בעלי מלאכה: הצצה למטבח חייהם של שני קונדיטורים

| מאת: מערכת גורמה

קונדיטור וקונדיטורית צעירים משתי מסעדות נחשבות נתנו לנו טעימה קטנה מהחיים שלהם והמלצות לקינוחים שיסדרו לכם סיפור אהבה. מדור בעלי מלאכה מגלה את החיים מהצד השני של המטבח

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2016/02/sizes/twopeoplefeb_h_wo_680_382.jpg
הקונדיטורים שיסדרו לכם אהבה | צילום: בן יוסטר

 

אלון שבו

שף-קונדיטור במסעדת שולחן ומנחה סדנאות קונדיטוריה, בן 25, בזוגיות, גר בתל אביב

איך הגעת למקצוע? "גדלתי בבית שאוהב ועוסק באוכל וזה היה רק עניין של זמן עד שאמצא את עצמי במקצוע. כשהשתחררתי מהצבא התחלתי לעבוד כטבח בפס קר אבל מהר מאוד התפלחתי לקונדיטוריה ושם הבנתי שזה זה".

מה אתה הכי אוהב בעיסוק? "את הקלות שבה אני יכול להידלק על משהו במהלך היום, לחלום עליו בלילה וליצור אותו יום אחרי, וכמובן – הפריווילגיה שבלשמח אנשים, גם אם רק לעשר דקות".

ומה הכי פחות? "לשטוף כלים".

חומר גלם אהוב "טונקה".

קינוח מומלץ "מוס שוקולד לבן וקרם פסיפלורה, כי השילוב בין העקצוץ של הפסיפלורה החמצמצה לשוקולד המתוק הוא סיפור אהבה מוצלח".

אלון שבו | צילום: בן יוסטר

אלון שבו | צילום: בן יוסטר

שחר פלג

שפית-קונדיטורית במסעדת Aria, בת 24, רווקה, גרה בתל אביב

איך הגעת למקצוע? "מאז שאני זוכרת את עצמי הייתי נכנסת למטבח לראות ולהתנסות בבישולים, בעיקר במתוקים. אחרי הצבא טיילתי במשך שנה בחו"ל. ברגע שחזרתי לארץ התחלתי קורס קונדיטוריה אצל אסטלה ותוך כדי כך התחלתי לעבוד בזה ופשוט התאהבתי במקצוע".

מה את הכי אוהבת בעיסוק? "אני נהנית מהאתגר של ליצור מנה ממכלול של חומרי גלם, ומכך שבעיסוק הזה אין קיצורי דרך ואסור לעגל פינות. הדבר הראשון שאני שמה לב אליו זה התגובה של הלקוח לאחר הביס הראשון".

ומה הכי פחות? "את הטוטליות של המקצוע".

חומר גלם אהוב "הדבר הנוסטלגי שמאז ומתמיד היה החולשה שלי – שוקולד".

קינוח מומלץ "שכבות של מוס פטל, מוס תותים, קרם שוקולד לבן וג'לי פירות יער".

שחר פלג | צילום: בן יוסטר

שחר פלג | צילום: בן יוסטר

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 8af272d at 12:13:36