חד וחלק

כל מה שרציתם לדעת על החלקה יפנית, ולמי היא מומלצת

88 שיתופים | 132 צפיות

הטרנד:

החלקה יפנית

מה זה אומר:

מרבית אמצעי החלקת השיער אומנם מביאים לשיער חלק לחלוטין, אך גם גורמים לו נזק תוך כדי התהליך. לפני כשלוש שנים החלה להתפשט בעולם שיטת החלקה חדשה, שלעתים אפילו מסוגלת לשפר את מצב השיער. מקור השיטה ביפן, ומכאן השם המתבקש – החלקה יפנית.

יתרונות:

היתרון הגדול בשיטה טמון בכך שהשיער אינו חוזר למצבו הטבעי לאחר זמן מסוים, אלא נשאר חלק. רק כשהשיער גדל והשורשים נראים בצורתם המקורית, יש לחזור למספרה לצורך טיפול המשך.

התהליך:

ההחלקה היפנית מתבצעת בשני שלבים. השלב הראשון כולל מריחה ומשיחה של השיער בחומרים שונים, ובשלב השני משתמשים במכשיר שמעבירים לאורך כל השיער. תפקיד המכשיר, שזכה לכינוי המעניין "טוסטר", לחמם את השיער ובכך ליישר אותו.

דרושים סנטימטרים ספורים של שיער כדי לבצע החלקה יפנית, ולדעתו של מעצב השיער מישל מרסייה – לא פחות מחמישה. הטיפול עצמו אורך 3-5 שעות, תלוי בשיטה ובעיקר במצב השיער, האורך והנפח שלו. אם השיער מתולתל וסמיך במיוחד, ייתכן שיהיה צורך בטיפול נוסף.
כל מעצב שיער קובע סדר שונה וחומרים שונים שבהם הוא משתמש במהלך ההחלקה, כשהשיער צריך לעבור לפחות חפיפה אחת במהלך הטיפול (וברוב המקרים יותר). לאחר מכן נעשה השימוש בטוסטר, שהוא השלב הארוך ביותר ועשוי לנוע בין שעה לשעתיים וחצי. בסוף מוחדרים לשיער חומרים נוספים כדי לקבע את פעולת ההחלקה.

שיטות:

בעולם נפוצות שיטות שונות להחלקה יפנית. אחת הפופולריות היא זו של יוקו סיסטם ריפייר, איתה עובדים מעצבי שיער רבים. שיטה נוספת נפוצה היא זו של חברת קוואנטום, שהמעצבים מרסייה, שוקי זיקרי וחי כוכבי עובדים איתה. חי מאפשר ללקוחות שלו לבחור גם בשיטה נוספת, איתה עובד מעצב השיער אמיר שגב (שאף מייבא אותה לארץ) – החלקה יפנית עם חלב טרי של חברת IDA.

בכל השיטות משתמשים בחומרים מחליקים מקדימים ובמכשיר הטוסטר, אך ההבדל בין חברה לחברה מתבטא בעיקר במוצרים שהיא מוכרת למספרות. שיטת IDA עובדת עם 80-90% חלב טבעי ו-10-20% חומרי החלקה כימיים אותם מערבבים יחד. בשיטה של יוקו משתמשים בתרכובת המכילה מים עם זהב של ממש, הקרויה אקווה גולד, והשיטה של קוואנטום מבוססת על תערובת ייחודית שפיתחה החברה, הקרויה אקולייזר 3 וכוללת פורמולה מועשרת במינרלים, קולגן ומולטי-ויטמינים. שיטה זו לא רק שאינה פוגעת בשיער, אלא אף אמורה לשפר את מצבו בעזרת החומרים המזינים.

המשך טיפול בבית:

הכלל החשוב ביותר, אומרים כולם, הוא שאסור לחפוף את השיער ב-2-3 היממות שלאחר הטיפול. לגבי שימוש בחומרים נוספים, הדבר תלוי בשיטה. שגב מסביר שבשיטת IDA יש צורך בחומרים מיוחדים לשימוש בבית, בעוד שאלו העובדים עם קוואנטום ויוקו אומרים שאפשר גם להשתמש במוצרים של חברות אחרות, ובכל מקרה אין צורך לטפל בשיער באופן מיוחד.

למי זה מתאים:

החלקה יפנית מומלצת לכל מי שנוהגת ליישר את שיערה המתולתל באופן קבוע, ורוצה להקל על עצמה את החיים. השיטה תעבוד טוב גם אם השיער עבר החלקה כימית, צביעה או סלסול. בכל הקשור לשיער מובהר או פגום, המעצבים מסכימים כי ההחלקה היפנית לא תעשה לשיער חיים טובים יותר, אבל בכל הקשור לגוונים בשיער – הדעות חלוקות. יש כאלה שאומרים שאין בכלל בעיה, ויש שממליצים לא לנסות. בנוסף, זיקרי ממליץ לנשים בהריון להימנע מהחלקה יפנית, שכן לאחר הלידה השיער עשוי לנשור כחלק מההתחדשות שלו.

ולפני שחותמים על החלקה יפנית, צריך כמובן לקחת בחשבון ששיער חלק לא מתאים לכל אחת, ומה שלפעמים נראה טוב בפנטזיה עלול לצאת לא מוצלח במציאות.

מחירים:

ההחלקה היפנית, כמו כל טכניקה מתקדמת, אינה דבר זול. התענוג יעלה 1,500-3,500 ש"ח בפעם הראשונה. טיפול משלים לשורשים עולה בין 950-1,750 ש"ח.

הפער במחירים תלוי כמובן במעצב, וגם בסוג השיער, האורך והנפח שלו.

11.10.06

(עודכן ב – 17.08.09)