לאכול כל הדרך לשיער בריא

כל הפתרונות התזונתיים לבעיות שיער נפוצות

88 שיתופים | 132 צפיות

1. הבעיה: שיער יבש ושברירי

הפתרון התזונתי: שיער יבש שנשבר בקלות עלול לבטא מחסור של הגוף בחומצות שומן חיוניות (אומגה 3, אומגה 6 ואומגה 9), מינרלים ויסודות קורט (יסודות שהגוף זקוק להם במידה קטנה מאוד) כמו אבץ, מגנזיום ומלח. "סיבה נוספת יכולה להיות קשורה בזה שהתזונה שלך לא מספיק מגוונת", אומרת הנטורופתית ד"ר נאוה בויום N.D C.A.a, "כלומר את לא אוכלת מכל אבות המזון ולא צורכת ירקות ופירות בחמישה צבעים (ירוק, כתום, צהוב, לבן וסגול). השיבי את הברק לשערך באמצעות הוספת מקורות טובים של חומצות שומן חיוניות לתפריט שלך. דגים כמו מרלוזה, הליבוט, סול, סלמון, טונה, סרדינים, סלמון ומקרל, וגם אגוזים, זיתים ואבוקדו עשירים בחומצות שומן חיוניות. "נסי לאכול ארבע מנות דגים בשבוע ופזרי כף גרעיני חמנייה וכף גרעיני דלעת על סלט מירקות בחמישה צבעים", אומרת ד"ר בויום. "התחילי את היום עם כף שמן זית בכבישה קרה עם מספר טיפות לימון, מומלץ על קיבה ריקה, והקפידי לשתות שש עד שמונה כוסות מים ביום, שינטרלו את היובש של שערך". המינרל סיליקה (דו תחמוצת הצורן) חיוני לבריאות שערך, כי הוא מונע שבירה ומוסיף ברק. העדיפי מאכלים אורגניים בכל הזדמנות, כי המינרל הזה חסר בהרבה מהמאכלים הקיימים כיום. מאכלים עשירים בסיליקה כוללים אורז, שיבולת שועל, קליפת תפוח אדמה, נבטים, פלפלים, מלפפונים, כרובית וירקות ירוקי עלים.

2. הבעיה: שיער שמנוני ודק

הפתרון התזונתי: אנשים רבים שסובלים משיער שמנוני סובלים גם ממחסור בקבוצת ויטמין B. אזני את המצב על ידי שילוב דגנים מלאים, אגוזים, מוצרי חלב, ביצים, נבט חיטה, קטניות וירקות ירוקי עלים בתפריט היומי שלך – כולם מקורות טובים לוויטמין B. "גם שמרי בירה הם מקור מצוין לוויטמינים מקבוצה זו", אומרת ד"ר בויום. "ערבבי כף שמרי בירה, כפית זרעי פשתן טחונים ושתי כפיות נבט חיטה בגביע יוגורט, ותקבלי ארוחה מזינה במיוחד לשיער שלך". השתדלי להימנע ממזונות מטוגנים.

3. הבעיה: צבע שיער דהוי

הפתרון התזונתי: שיער חסר ברק עלול להיות קשור למחסור באבץ. הנה כמה מאכלים שיזניקו את רמות האבץ החסרות שלך: בשר אדום, עוף, מאכלי ים, שיבולת שועל, אגוזים, קטניות, ביצים וחלב. חוץ מזה, גם חומצת האמינו טירוזין (L-tyrosine) – שאחראית על הפיגמנטים בשיער ובעור – חשובה מאוד לשמירת עומק הצבע של השיער. החומצה נמצאת בשקדים, אבוקדו, בננות, מוצרי חלב וגרעיני דלעת. ד"ר בויום ממליצה לך לצרוך מדי יום 10 שקדים לא קלויים, 2 תמרים ו-5 אגוזים מסוגים שונים, כמו לוז, מקדמיה, ברזיל וקשיו.



שיער חסר ברק עלול להיות קשור למחסור באבץ<br />אילוסטרציה: ASAP photos</p>
<p>" src="https://atmagil-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/misc/prev_images/pagemodule/image1/837/1837/________-________.png?1156170712" />                             </p>
<div>שיער חסר ברק עלול להיות קשור למחסור באבץ<br />אילוסטרציה: ASAP photos</p>
</div></div>
<h2>4. הבעיה: הופעת שיער שיבה</h2>
<p><strong>הפתרון התזונתי: </strong>לא הוכח קשר בין הופעת שיער שיבה מוקדם מהרגיל ובין תזונה, אבל יש מחקרים שלפיהם כדאי להוסיף לתפריט טירוזין (ראי סעיף קודם), נחושת (שמקורה בקטניות ואגוזים מסוג ברזיל, מלך וקשיו), ברזל וויטמין B. רצוי שתדבקי בתפריט עשיר בנוגדי חמצון, המצויים בפירות, ירקות ותה ירוק – מה שיאט את קצב ההזדקנות הכללי של הגוף.<br />"ארבע עד שש כפות תה ירוק בליטר וחצי מים ליום יעשו את השינוי", אומרת בד"ר בויום. בנוסף, העשירי את התפריט שלך במזונות עתירי ברזל (כמו מנת כבדי עוף פעמיים בשבוע) ומזונות מחזקי כליות (כמו שעועית אזוקי ואצות הים ארמה ווקאמה שלוש עד חמש פעמים בשבוע). </p>
<h2>5. הבעיה: שיער דליל ונושר</h2>
<p><strong>הפתרון התזונתי: </strong>שיער דליל או נשירת שיער עלולים להעיד על מחסור בברזל. הקפידי על אכילת מזונות עשירים בברזל, כמו בשר אדום, ביצים, קטניות, דגני בוקר מלאים, פירות יבשים וירקות ירוקי עלים. השיער מורכב בעיקר מחלבון, לכן חשוב שתאמצי תפריט עשיר בחלבונים, שכולל בשר, עוף, דגים, ביצים ואגוזים, שמחזקים את זקיקי השיער ומונעים את נשירתו. ישנם מחקרים המעידים על כך שסויה מעודדת את צמיחת השיער, לכן החליפי את החלב הרגיל בחלב סויה ושלבי מוצרים כמו טופו, מיסו ופולי סויה בתפריט. גם ויטמין E, המצוי בירקות ירוקי עלים, דגנים ואגוזים, עוזר במניעת נשירה. נשירת שיער עלולה להעיד גם על בעיות בבלוטת התריס. אכילת מאכלים עשירים ביוד – כמו פירות ים ואצות – יכולה לעזור לגרות את בלוטת התריס. ד"ר בויום מציינת בעיה נוספת שעלולה לגרום לדלילות השיער ולנשירתו -זרימת דם חלשה לאזור הקרקפת. מזונות מחזקי זרימת דם הם חלבונים מהחי ומזונות נוגדי חמצון. אכלי שלוש מנות (מנה=שלושה אגרופים) של ירקות ופירות מכל הצבעים בכל יום, ושלוש פעמים בשבוע תיהני ממיץ גזר עם רבע כפית שמן זית. </p>
</p>
<p style=