חלת פסטו ומוצרלה

חלת פסטו ומוצרלה | צילום: בן יוסטר
חלת פסטו ומוצרלה | צילום: בן יוסטר

למה להסתפק בחלה רגילה כשאפשר לשדרג אותה בעזרת טאץ' איטלקי:? המתכונאית אינס שילת ינאי מלמדת צעד אחר צעד איך להפוך את הלחם לכוכב השולחן

88 שיתופים | 132 צפיות

 

2 חלות | בינוני | חלבי

לחלת הפסטו יש מקום מיוחד בלבי. היא מחברת אותי לשורשיי האיטלקיים, והיא כל כך מנחמת ומפנקת שאי אפשר להפסיק לאכול אותה

החומרים לבצק
4 כוסות + 4 כפות (600 גר') קמח רב תכליתי
1 כפית סוכר
½1 כפות שמרים יבשים
2 כוסות חלב פושר
1 מכל (200 גר') יוגורט
4 כפות שמן זית
1 כפית שטוחה של מלח

למלית
1 כוס ממרח פסטו (ראו מתכון)
250 גר' גבינת מוצרלה מגוררת

לציפוי
2 כפות ממרח פסטו מעורבב עם 2 כפות
שמן זית
1 כף מלח אטלנטי
שמן זית

חלת פסטו ומוצרלה | צילום: בן יוסטר
חלת פסטו ומוצרלה | צילום: בן יוסטר

 

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והשמרים. יוצרים גומה ומוזגים לתוכה את החלב, היוגורט ושמן הזית. לשים עד קבלת בצק גמיש, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש (הבצק מעט דביק). מניחים להתפחה בקערה משומנת עטופה בניילון נצמד למשך 40 דקות.

2. לשים מעט את הבצק ומחלקים לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק לעלה מלבני, מורחים עליו ממרח פסטו ומפזרים מוצרלה. מגלגלים כל מלבן לרצועה וקולעים את שלושת הרצועות לצמה. מעגלים כל צמה לצורת שבלול ומהדקים את קצה הבצק לתחתית.

3. מעבירים את החלות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים להתפחה שנייה במשך 30 דקות. מושחים בפסטו המעורבב עם שמן זית ומפזרים מעל את המלח.

4. אופים במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות, מורידים את החום ל־180 מעלות ואופים עוד 20 דקות, עד שהחלות זהובות. מושחים את החלות החמות במעט שמן זית.

ממרח פסטו

החומרים

2 כוסות עלי בזיליקום
5 שיני שום קלופות
מלח, פלפל שחור
50 גר' צנוברים
1/2 כוס שמן זית
1/4 פלפל חריף (לא חובה)

אופן ההכנה

1. טוחנים את המרכיבים עד קבלת ממרח.

חלות מרתקות נוספות של אינס שילת ינאי

1. חלת ריקוטה ושוקולד
2. חלת דבש עם פיצוחים
3. חלת כדורים אקזוטית
4. חלת שתי וערב עם זעתר, פפריקה ושומשום
5. חלת בייגל

צילום בן יוסטר