חלת שתי וערב עם זעתר, פפריקה ושומשום

חלת שתי וערב עם זעתר, פפריקה ושומשום | צילום: בן יוסטר
חלת שתי וערב עם זעתר, פפריקה ושומשום | צילום: בן יוסטר

המתכונאית אינס שילת ינאי לקחה השראה מגבעות הגליל המקיפות את ביתה ובישלה חלה חורפית שמחממת את הלב

88 שיתופים | 132 צפיות

 

2 חלות | בינוני | פרווה

אני קוראת לה חלה של חורף כי היא מזכירה לי את הגבעות של הגליל סביב ביתי, המתכסות בחורף בצמחייה ירוקה ובפרחים אדומים. אני משתמשת בזעתר טחון טרי שמביאות לי הפועלות הערביות העובדות עם אמי במפעל טקסטיל מקומי

החומרים לבצק
7 כוסות + 2 כפות (1 ק"ג) קמח
1 כף סוכר חום
2 כפות שמרים יבשים
½2 כוסות מים פושרים
1/4 כוס שמן זית
1 ביצה טרופה
3 כפות זעתר טחון
1 כף שטוחה מלח

לציפוי
1 ביצה טרופה
זעתר טחון
שומשום
פפריקה מעושנת

חלת שתי וערב עם זעתר, פפריקה ושומשום | צילום: בן יוסטר
חלת שתי וערב עם זעתר, פפריקה ושומשום | צילום: בן יוסטר

 

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והשמרים, יוצרים גומה ומוזגים לתוכה את המים, שמן הזית, הביצה, הזעתר והמלח. לשים עד קבלת בצק גמיש (אם הבצק יבש אפשר להוסיף עוד 1/4 כוס מים). מניחים להתפחה בקערה משומנת עטופה בניילון נצמד למשך שעה.

2. לשים מעט את הבצק, חוצים וקולעים מכל מחצית חלה בצורת שתי וערב: יוצרים מהבצק 8 רצועות ומהדקים אותן בקצה אחד. מעבירים את הרצועה הקיצונית בין שאר הרצועות – פעם למעלה ופעם למטה. חוזרים על הפעולה עם שאר הרצועות מאותו הכיוון ומהדקים בסוף (יש ביוטיוב סרטונים המדגימים את שיטת הקליעה).

3. מעבירים את החלות לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מושחים בביצה ומפזרים את התבלינים. מניחים להתפחה שנייה במשך 30 דקות.

4. אופים את החלות במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, עד שהחלות זהובות (החלות אינן עולות הרבה בגובהן בגלל קליעת השתי וערב).

חלות מרתקות נוספות של אינס שילת ינאי

1. חלת פסטו ומוצרלה
2. חלת דבש עם פיצוחים
3. חלת כדורים אקזוטית
4. חלת ריקוטה ושוקולד
5. חלת בייגל

צילום בן יוסטר