לחם בהכנה אישית

לחמניות רכות ואווריריות מקמח לחם מלא 100%| צילום: מנחם גרייבסקי
לחמניות רכות ואווריריות מקמח לחם מלא 100%| צילום: מנחם גרייבסקי

טחנת הקמח "הטחנות הגדולות של א"י" עושה לכם טעם טוב לימים שכבר חזרו לשגרה. הקמחים החדשים ישתלבו נהדר במתכונים שווים ללחמניה נימוחה וכיפית וכריך מפנק בניחוח איטלקי

88 שיתופים | 132 צפיות

 

טחנת הקמח "הטחנות הגדולות של א"י" אתכם כל הדרך אל בית הספר!
לקראת שנת הלימודים החדשה, הטחנות הגדולות של א"י יוצאת עם קמחים חדשים שמתאימים במיוחד לאפיית לחמים, לחמניות ובצקי שמרים, להכנת כריכים טעימים, בריאים ומזינים לבית הספר.

קמח לחם הינו קמח חיטה לבן שנטחן מאנדוספרם הגרעין ומועשר בגלוטן שתורם לגמישותו של הבצק ובלתת שעורה, המשפרת את פעילות השמרים ומקצרת משמעותית את זמן ההתפחה של הבצק.

קמח לחם | צילום: מנחם גרייבסקי
קמח לחם | צילום: מנחם גרייבסקי

חדש! קמח לחם מלא 100% נטחן מגרעין החיטה בשלמותו, מתערובת מיוחדת של חמישה סוגי חיטה מובחרים. הקמח מועשר בגלוטן שתורם לגמישותו של הבצק ויוצר "רשת" חזקה ואלסטית המייצבת את הבצק ותורמת למאפה גבוה ואוורירי.

קמח לחם מלא 100%| צילום: מנחם גרייבסקי
קמח לחם מלא 100%| צילום: מנחם גרייבסקי

קמח כוסמין מלא 100% נטחן מהגרעין בשלמותו. הכוסמין בעל ערכים תזונתיים גבוהים, מכיל אחוז חלבון גבוה, סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצה B ומינרלים. לכוסמין מדד גליקמי נמוך המעלה את רמות הסוכר בדם בהדרגה, ולכן מומלץ לחולי סוכרת. כמות הגלוטן בכוסמין קטנה יחסית מכמותו בחיטה ולכן נחשב פחות אלרגני.

קמח כוסמין מלא | צילום: מנחם גרייבסקי
קמח כוסמין מלא | צילום: מנחם גרייבסקי

חדש! קמח כוסמין לבן נטחן מאנדוספרם הגרעין. בעל ערכים תזונתיים גבוהים, מכיל אחוז חלבון גבוה, ויטמינים מקבוצה B ומינרלים. לכוסמין מדד גליקמי נמוך. כמות הגלוטן בכוסמין קטנה יחסית מכמותו בחיטה ולכן נחשב פחות אלרגני.

קמח כוסמין לבן | צילום: מנחם גרייבסקי
קמח כוסמין לבן | צילום: מנחם גרייבסקי

לחמניות רכות ואווריריות מקמח לחם מלא 100%

אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות, 25-20 דקות

החומרים ל- 24 לחמניות (58 גרם כל אחת):

120 מ"ל (1/2 כוס) מים חמימים
2 כפות שמרים יבשים
120 גרם חמאה מלוחה רכה
90 גרם דבש
3 ביצים
240 מ"ל (1 כוס) חלב חמים
625 גרם (5 כוסות) קמח לחם מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. מערבבים מים חמימים ושמרים בקערה קטנה או במד ליטר ומניחים בצד לתסיסה.

2. שמים חמאה מלוחה ודבש בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים היטב.

3. מוסיפים את הביצים, דואגים לנקות עם לקקן את צידי הקערה במהלך הערבוב.

4. מוסיפים את השמרים התוססים במים ואת החלב הפושר.

5. מוסיפים 563 גרם (4.5 כוסות) קמח ומערבבים עד שמתחיל להיווצר בצק.
מחליפים את וו הגיטרה לוו לישה.

6. ממשיכים לערבב כ-3-2 דקות ואם צריך, מוסיפים לאט את שאר הקמח. הבצק שיתקבל יהיה דביק אבל לא נוזלי.

7. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-3 דקות.

8. הבצק מוכן כאשר מעבירים אצבע בבצק והבצק נמשך אך לא נשאר על האצבע.

9. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת נקייה ומניחים בצד לתפיחה, למשך כ-1 שעה.

10. בינתיים משמנים תבנית בגודל 33X23 בחמאה מלוחה ומניחים בצד.

11. כאשר הבצק מכפיל את נפחו מוציאים מהקערה למשטח נקי ולשים כ-1 דקה. מכסים את הבצק במגבת ומניחים בצד למנוחה למשך כ-3 דקות.

12. מחלקים את הבצק ל-24 חלקים ומעצבים לכדורים. מסדרים את הכדורים בתבנית, מוודאים שהכדורים נוגעים קלות אחד בשני (דבר זה ייתן מרקם אוורירי ומיוחד בקצוות הלחמניות).

13. מכסים במגבת נקייה ומניחים בצד לתפיחה עד לכ-3/4 מהגובה, כ-1 שעה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, 20-25 דק' עד לקבלת גוון זהוב.

14. מוציאים מהתנור ומורחים בחמאה מלוחה מומסת.

לחמניות רכות ואווריריות מקמח לחם מלא 100%
לחמניות רכות ואווריריות מקמח לחם מלא 100%

 

כריך מלחמניות מקמח לחם מלא 100%, ממרח עגבניות מיובשות וגבינת גאודה עיזים

החומרים:

לממרח עגבניות מיובשות
1 צנצנת עגבניות מיובשות בשמן זית
2 שיני שום קצוצות
1 כוס עלי בזיליקום
1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת
שמן זית
מלח ופלפל שחור

לכריך
לחמניות מקמח לחם מלא 100%
ממרח עגבניות מיובשות
גבינת גאודה עיזים
מלפפון
עגבניה
צנון
בצל ירוק
שמן זית
מלח ופלפל שחור

 

אופן ההכנה:

לממרח עגבניות מיובשות
1. מערבבים במעבד מזון או בלנדר עגבניות מיובשות עם שמן זית, שום, בזיליקום וגבינת פרמזן עד שהעגבניות קצוצות דק.

2. אם צריך מוסיפים עוד שמן זית לקבלת מרקם של ממרח. מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
3. מאחסנים במקרר או במקפיא בכלי אטום.

לכריך
1. מורחים שכבה נאה של ממרח עגבניות מיובשות

2. מניחים מעל פרוסות גבינת גאודה עיזים, פרוסות מלפפון, עגבניה, צנון ובצל ירוק.

3. מטפטפים מעט שמן זית, מלח ופלפל שחור.

כריך עם ממרח עגבניות מיובשות וגאודה עיזים | צילום: מנחם גרייבסקי
כריך עם ממרח עגבניות מיובשות וגאודה עיזים | צילום: מנחם גרייבסקי

 

באדיבות הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
מתכונים הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של הטחנות הגדולות של א"י