ספיחה בשר

ספיחה בשר | צילום: רונן מנגן
ספיחה בשר | צילום: רונן מנגן

השף רועי ענתבי מכניס לתפריט הביתי מנות מהמטבח הלבנטיני ומצליח במיוחד עם גרסה משודרגת ללחמעג'ון המוכר. מאפה פריך שישאיר לכם טעם של עוד כל השבוע

88 שיתופים | 132 צפיות

בסוריה הוא נקרא ספיחה ובתורכיה לחמעג'ון. איך שלא תקראו לו, זה אחד המאפים הממכרים והטעימים שיש. השתמשו בבצק עלים איכותי על בסיס חמאה ובבשר טחון מנתח איכותי, כדי שבזמן האפייה ייווצר מעטה פריך שעליו הבשר העסיסי יגיר את נוזליו.

החומרים ל-5 מנות  |   קל  |  לא כשר

1/2 ק"ג בצק עלים מרודד וחתוך לריבועים בגודל 6×6 ס"מ
1 כף שמן זית
1 בצל קצוץ דק
250 גר' נתח אונטריב טחון
3 כפות ממרח תמרינדי מהול במעט מים
מלח ים, פלפל שחור
1 ביצה טרופה

אופן ההכנה

1. מחממים את שמן הזית במחבת על אש קטנה ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף ורך.

2. מצננים ומעבירים לקערה.

3. מוסיפים לקערה את הבשר הטחון, ממרח התמרינדי, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

4. יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדורי פינג פונג ושומרים בקירור.

5. מניחים את ריבועי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מושחים בביצה טרופה, מניחים במרכז כל ריבוע קציצת בשר ומשטחים אותה קלות.

6. אופים במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות.

מתכונים נוספים של רועי ענתבי

1. בורקס טולום
2. סלט בורגול עם עשבי תיבול וגבינת פטה
3. אורז עם ירוקים ורוטב יוגורטחינה
4. סלט ביצים וחציל כבוש
5. סינייה כרובית וחציל

ספיחה בשר | צילום: רונן מנגן, סטיילינג אינה גוטמן
ספיחה בשר | צילום: רונן מנגן, סטיילינג אינה גוטמן