בורקס חלווה ופיצוחים עם ריבת חבושים

בורקס חלווה ופיצוחים עם ריבת חבושים | צילום: אנטולי מיכאלו
בורקס חלווה ופיצוחים עם ריבת חבושים | צילום: אנטולי מיכאלו

השפים של מסעדת אונזה הפכו את הבקלאווה שמשלבת פיסטוקים וחלווה לבורקס מתוק ועשיר שאפשר להגיש כקינוח

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל- 8 מנות  |   קל |   פרווה

30 גר' סילאן
30 גר' טחינה גולמית
8 עלי בצק יופקה
30 גר' שקדים קלויים קצוצים
30 גר' אגוזים קלויים קצוצים
30 גר' פיסטוקים קלויים קצוצים
50 גר'  חמאה מומסת
חופן שומשום
20 גר' שערות חלווה

לריבה

1 צרור גבעולי סלרי פרוסים דק
1 חבוש מקולף וחתוך לקוביות
1 חציל קטן מקולף וחתוך לקוביות
½1 כוסות סוכר
1 כוכב אניס

אופן ההכנה

1. מערבבים את הסילאן והטחינה ומורחים את התערובת על הבצק.

2. מפזרים את הפיצוחים ומגלגלים לצורה הרצויה.

3. מושחים את הבורקס בחמאה, מפזרים את השומשום ואופים את הבורקס במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות.

4. מצננים ומפזרים על הבורקס את שערות החלווה.

הריבה

1. מבשלים את כל המרכיבים על אש קטנה במשך 30־40 דקות.

2. מצננים.

3. מגישים את הריבה לצד הבורקס.

בורקס חלווה ופיצוחים עם ריבת חבושים | צילום: אנטולי מיכאלו
בורקס חלווה ופיצוחים עם ריבת חבושים | צילום: אנטולי מיכאלו

 

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג אינה גוטמן

עוד מתכונים של בורקסים במליות מעניינות ומגוונות:

מתכון בסיס: המדריך המקיף לארוחת בורקס מושלמת
בורקס בשר טלה טחון

בורקס תרד, קשקבל וטולום
בורקס חלקי פנים
בורקס פירות ים