סקונס עם גבינה, אגוזי מלך ובצל ירוק

סקונס עם גבינה, אגוזי מלך ובצל ירוק | צילום: בועז לביא
סקונס עם גבינה, אגוזי מלך ובצל ירוק | צילום: בועז לביא

עז תלם מגיש את המאפה הבריטי המפורסם ללא שמרים, ומציע ללוות אותו עם חריפות ים תיכונית במקום חמאה מאופקת

88 שיתופים | 132 צפיות

 

ברחבי האיים הבריטיים מכינים לתה של שעה 16:00 לחמניות מהירות שנקראות סקונס. הן נטולות שמרים ומסתמכות על תגובה כימית בין רוויון או יוגורט חומצי לאבקת אפייה, שיוצרת פחמן דו חמצני שנותן להן אוויר ונפח. שדרגתי את הסקונס עם אגוזי מלך, גבינה ובצל ירוק, ובמקום מריחה של חמאה כנהוג, מרחתי עליהן פלפל צ'ומה טריפולטאי. גם אריסה וסחוג יזרמו פה.

חומרים ל-8 מנות | קל | חלבי

לבצק
1 כוס (140 גר') קמח לבן
1 כוס (140 גר') קמח מלא או קמח כוסמין
1 כפית שטוחה מלח
1/2 שקית (5 גר') אבקת אפייה
50 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות
120 גר' גבינה צהובה מגוררת (גאודה למשל)
חופן אגוזי מלך קצוצים גס
2­-3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
1 כוס (240 מ”ל) רוויון או יוגורט דליל

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה את הקמחים, המלח ואבקת האפייה. מוסיפים את קוביות החמאה ומטמיעים עם הידיים בעדינות את גושי החמאה לתוך הקמח עד שמתקבל מרקם פירורי. מוסיפים את הגבינה המגוררת, האגוזים והבצל הירוק.

2. יוצרים גומה בתערובת הקמח ויוצקים את הרוויון או היוגורט. מערבבים בכף עץ עד שמתקבל בצק אחיד, לח ומעט דביק.

3. מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח היטב ומקמחים גם את החלק העליון של הבצק. מועכים את הבצק עם היד או עם מערוך ליצירת עיגול בעובי של 4-3 ס"מ. חותכים את עיגול הבצק ל8- משולשים ומניחים אותם מרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אפשר להבריש את הבצק במעט רוויון או יוגורט.

4. אופים את הסקונס במשך 14­­-16 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, עד שהם מזהיבים. מצננים ומגישים עם פלפל צ'ומה או כל ממרח אהוב אחר.

מאפים לא שגרתיים של עז תלם

1. קרקרים מקמח חומוס
2. מלאי: מאפה תירס וגבינות