סקונס 4 גבינות

סקונס גבינות | צילום: אנטולי מיכאלו
סקונס גבינות | צילום: אנטולי מיכאלו

המאפה הלונדוני שכבש את האי הבריטי בסערה עכשיו במתכון נהדר, מהיר ומדויק של שפית קונדיטורית אילה ענבר. בשיתוף יטבתה

88 שיתופים | 132 צפיות

הסקונס הכי טעימות ביום הכנתן, אולם ניתן לאחסנן במקפיא בשקית סגורה ולחמם בטוסטר לפני ההגשה.

החומרים ל–6 יח’ בתבנית קפקייקס בקוטר 5 ס”מ

1 כוס קמח
2/3 כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
¼ כפית סוכר
1 מיכל רוטב שמנת עם 4 גבינות יטבתה
1 חלמון ביצה להברשה
חופן גרעיני דלעת או כל סוג אחר של גרעינים שאוהבים (לא חובה)

רוטב שמנת עם 4 גבינות של יטבתה | צילום: יח"צ
רוטב שמנת עם 4 גבינות של יטבתה | צילום: יח"צ

 

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל–200 מעלות.

2. מניחים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסוכר.

3. יוצקים לקערת המיקסר את השמנת. מנפים פנימה בעזרת מסננת את תערובת הקמח ומעבדים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה.

4. משמנים בשמן קנולה/חמאה את תבניות הקפקייקס ובעזרת כף ממלאים את התבניות בבלילת הבצק עד ל–3/4 גובה. מברישים את הסקונס בחלמון, מפזרים על כל לחמנייה את גרעיני הדלעת ואופים במשך 15־20 דקות עד שקיסם שננעץ בלחמניות יוצא יבש.

5. מגישים עם חמאה.

מתכונים קלים נוספים של שפית קונדיטורית אילה ענבר

1. פלאן קרמל עם טופי ואגוזים
2. קיש עגבניות
3. טארט קרם ברולה עם אגסים ביין
4. ריזוטו פטריות

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג תמי סגל