עוגת גבינה עם ריבת חלב

עוגת גבינה קרמלית ונימוחה | צילום: נגה אדמית
עוגת גבינה קרמלית ונימוחה | צילום: נגה אדמית

עוגת גבינה נימוחה עם ציפוי מושחת של קרמל וגנאש

88 שיתופים | 132 צפיות

עוגה קרמלית ונימוחה כמו שרק עוגות גבינה יכולות להיות, עם ציפוי מושחת של ריבת חלב וגנאש.

חומרים לתבנית 24 עגולה או מלבנית:

לבסיס:

250 גרם פתי בר שוקולד

100 גרם חמאה מומסת

למלית:

800 גרם גבינת שמנת 30% שומן (כמו נפוליאון או פילדלפיה)

4\1 1 כוסות סוכר

4 ביצים

1 כף אינסטנט פודינג וניל

4\1 1 כוסות ריבת חלב

לציפוי:

כוס 1 ריבת חלב

250 גרם שוקולד מריר 60%

מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. במעבד מזון טוחנים את הפתי בר. מעבירים לתבנית האפייה, מוסיפים את החמאה, מערבבים ביד ומהדקים היטב לתחתית. מעבירים למקפיא עד שהבלילה תהיה מוכנה.

3. בקערה גדולה מניחים את כל חומרי המלית ומערבבים עד לאיחוד החומרים. ייתכנו טיפה גושים מהריבת חלב וזה בסדר.

4. מוציאים את התבנית מהמקפיא ומעבירים את הבלילה על הבסיס. אופים בחום של 170 מעלות כ 40-50 דקות עד שאמצע העוגה טיפה רוטט ומסביב המסגרת יציבה וטיפה תפוחה.

5. נותנים לעוגה להתקרר לטמפרטורת החדר.

6. במקביל מחממים את הריבת חלב 20 שניות במיקרו. מורחים על העוגה ומקררים שעתיים לפחות.

7. בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת ואז שופכים על השוקולד. מחכים דקה ומערבבים. מוציאים את העוגה מהמקרר ושופכים בעדינות את הגנאש. מטים את העוגה שתצפה את כל העוגה.

8. מקררים עוד 3 שעות ומגישים.

לבלוג ריח של בית של נגה אדמית