עוגת לימון
עוגת לימון של הקונדיטור בן עמי ברתיני שביט
88 שיתופים | 132 צפיות
כשר, קל, מהיר, חלבי החומרים לתבנית של 30*30 ס"מ: לסירופ הלימון:
- 200 גר' סוכר
- 120 מ"ל מיץ לימון
- לעוגת הלימון:
- 270 גר' חמאה
- 2½ כוסות סוכר
- 5 ביצים
- 3 כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- קורט מלח
- 1¼ כוס חלב
- 1/3 כוס מיץ לימון
- קליפה מגוררת מ-2 לימונים
אופן ההכנה: סירופ הלימון: מבשלים בסיר את הסוכר ומיץ הלימון עד שהתערובת מבעבעת. מקררים ושומרים בצד. עוגת הלימון:
- מכניסים למעבד מזון את החמאה, הסוכר והביצים ומערבבים.
- מוסיפים לתערובת את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים היטב.
- מוסיפים לתערובת את החלב, מיץ הלימון, קליפת הלימון המגוררת וכוס מסירופ הלימון ומערבבים.
- יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך כ-35 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
- יוצקים את סירופ הלימון שנותר על העוגה מיד כשמוציאים מהתנור.