עוגת ריקוטה אפויה
עוגת ריקוטה קלה להכנה וטעימה בטירוף
88 שיתופים | 132 צפיות
כשר, קל, חלבי
החומרים לתבנית בקוטר 20 ס"מ:
לבצק:
- ½2 כפות (50 גר') סוכר
- 100 גר' חמאה
- 1 כוס (150 גר') קמח
- קורט מלח
- 1 כף תמצית וניל (או חצי מקל וניל)
- 1 חלמון ביצה בגודל L
- חמאה, לשימון התבנית
למלית:
- 150 גר' גבינת ריקוטה
- 150 גר' גבינת 9%
- 50 גר' גבינת שמנת 30%
- 3/4 כוס (150 גר') סוכר
- ½1 גביעים (300 גר') שמנת חמוצה
- קליפה מגוררת מ-1 תפוז
- קליפה מגוררת מ-1 לימון
- 1 כף תמצית וניל (או חצי מקל וניל)
- 2 ביצים בגודל M
- 1/4 כוס קמח
לציפוי:
- 3/4 גביע (150 גר') שמנת חמוצה
- 1/2 כוס (70 גר') אבקת סוכר
אופן ההכנה:
הבצק:
- מערבבים במערבל מזון (מיקסר) עם וו גיטרה את הסוכר, החמאה, הקמח, המלח והווניל, עד לקבלת פירורים. מוסיפים את חלמון הביצה ומעבדים לבצק. מקררים כשעה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעלה בעובי 3-4 מ"מ. מניחים בתבנית טארט משומנת במעט חמאה. מקררים לשעה נוספת.
- אופים את הבצק בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-25 דקות, עד שהבצק אפוי. מניחים להצטנן.
המלית:
מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה. יוצקים על תחתית הבצק ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-40 דקות.
הציפוי:
- מערבבים בקערה את חומרי הציפוי ויוצקים על העוגה החמה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות וכובה, לייבוש של 15 דקות.