עוגת תפוזים ושקדים כשרה לפסח

עוגת תפוזים ושקדים כשרה לפסח | צילום: שרית גופן
עוגת תפוזים ושקדים כשרה לפסח | צילום: שרית גופן

למתוקה יש ספר חדש וזו סיבה למסיבה, במיוחד כשמדובר בעוגת תפוזים ושקדים ביתית כשרה לפסח שעושה לנו ליל סדר שמח

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ

200 גרם חמאה

1 1/2 כוסות סוכר

1 תפוז גדול

6 ביצים

3 וחצי כוסות שקד טבעי, פרוס דק

12 כפות קמח תפוח אדמה

2 כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל 165 מעלות. משמנים ומרפדים בנייר אפייה את התבניות

2. שוטפים את קליפת התפוז, מניחים בקערה ומבשלים במיקרו גל ל-2 דקות. מעבירים את התפוז המבושל בשלמותו למעבד מזון ומרסקים אותו למחית.

3. מעבדים את החמאה ו-1 כוס מהסוכר במיקסר עם אבזר הערבול (גיטרה) קלות, רק עד לקבלת תערובת אחידה (יש להימנע מהקצפה).

4. מפרידים את הביצים ומוסיפים לתערובת החמאה בהדרגה את החלמונים ואת מחית התפוז. מערבלים עד שהתערובת אחידה ומעבירים אותה לקערה.

5. מחברים למיקסר את אבזר ההקצפה ומניחים בקערה את ששת החלבונים. מקציפים מעט, מוסיפים את הסוכר שנותר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף רך ויציב.

6. בקערה נפרדת מערבבים את השקדים הטחונים, קמח תפוחי האדמה, אבקת האפייה והמלח.

7. מעבירים לתערובת החמאה לסירוגין מהקצף ותערובת הקמח עד שמתקבלת תערובת אחידה. מעבירים אותה לשתי התבניות ואופים 30 עד ארבעים דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז יוצא יבש.

 

מתוך ספר המתכונים החדש 'מתוקה' של הקונדיטורית מירי מתוקה ארזי