קלפוטי תותים ואוכמניות

קלפוטי תותים ואוכמניות | צילום: גל בן זאב
קלפוטי תותים ואוכמניות | צילום: גל בן זאב

קלפוטי, ספק עוגה ספק פודינג, הוא מאפה צרפתי פירותי וכיפי. כדי שיהיה לכם ולנטיין מתוק נסו את המתכון הנהדר הזה לקינוח מהיר ופשוט להכנה שיתן לכם סיומת מושלמת לבראנץ' של אהבה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל-תבנית בקוטר 24 ס"מ   |   קל  |   חלבי

חמאה לשימון
1 ק"ג תותים שטופים וחצויים
1 קופסה אוכמניות
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
3 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/2 מקל וניל או 1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס קמח תופח
אבקת סוכר

התפריט שירכיב לכם בראנץ' מושלם:

סלט חסת סלנובה עם גבינה כחולה ורוטב טרגון
ברד פודינג מלוח עם זוקיני ותירס
מאפה בצק עלים עם דלעת, ריקוטה, צ'ילי וביצת עין
ביצים רכות עם מקלות בצק עלים עטופים בפרושוטו

אופן ההכנה

1. משמנים את התבנית בחמאה ומפזרים את הפירות במרכזה.

2. טורפים את השמנת, הביצים, הסוכר והווניל עד קבלת תערובת אחידה.

3. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהוא נטמע.

4. יוצקים את התערובת על הפירות עד 3/4 כיסוי. אפשר להוסיף עוד קצת פירות מעל.

5. אופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, עד שהתערובת יציבה אך לחה.

6. מפדרים באבקת סוכר ומגישים מיד, אפשר לצד שמנת חמוצה או גלידת וניל.

קלפוטי תותים ואוכמניות | צילום: גל בן זאב
קלפוטי תותים ואוכמניות | צילום: גל בן זאב

צילום גל בן זאב | סטיילינג אינה גוטמן