מתכון מתוק: חיתוכיות מיקס אגוזים

חיתוכיות מיקס אגוזים | צילום: אנטולי מיכאלו
חיתוכיות מיקס אגוזים | צילום: אנטולי מיכאלו

הקונדיטורית אילה ענבר עם מתכון שמשלב באופן מושלם בין מתוק למלוח: נשנוש מפנק שישאיר אתכם עם תחושה של טופי, קראנצ'יות ובעיקר טעם של עוד

88 שיתופים | 132 צפיות

ֿ

תשכחו מממתק הפיצוחים שנדבק לשינייים. מגוון אגוזים קראנצ'יים על שכבת קרמל עם מלח יוצרת מעין עוגייה מלוחה־מתוקה שאי אפשר להפסיק לנשנש

החומרים לתבנית מלבנית בגודל 12×25 ס"מ  |   בינוני |   ֹחלבי

לתחתית
50 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
2 כפות סוכר חום דמררה
1/8 כפית מחית וניל
1/2 כוס + 1 כפית (75 גר') קמח
קורט קינמון טחון
1 כפית מלח

לשכבה העליונה
50 גר' אגוזי ברזיל קצוצים גס
50 גר' אגוזי קשיו קצוצים גס
50 גר' אגוזי מלך קצוצים גס
1/8 כפית מחית וניל
1 כפית מיץ לימון
30 גר' חמאה
2 כפות סוכר חום דמררה
1/4 כוס דבש
1 כף שמנת מתוקה
1 כפית מלח

אופן ההכנה

התחתית
1. מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר החום ומחית הווניל עד קבלת קרם מעט אוורירי.

2. מערבבים בכלי נפרד את הקמח, הקינמון והמלח.

3. מנפים במסננת את תערובת הקמח אל קערת המיקסר.

4. מערבלים את התערובת רק עד שהיא גושית.

5. משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך 20 דקות.

6. אופים את התחתית במשך 20־25 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות (לא בטורבו), עד שהיא מזהיבה.

7. מוציאים ומורידים את החום ל־160 מעלות.

השכבה העליונה
1. מערבבים בקערה את האגוזים, מחית הווניל ומיץ הלימון.

2. מרתיחים בסיר בעל תחתית עבה את החמאה, הסוכר החום, הדבש, השמנת והמלח.

3. נותנים לתערובת לבעבע במשך 2 דקות אחרי הרתיחה (הבועות יגדלו והתערובת תתבהר מעט) ומסירים מהאש.

4. מוסיפים מיד את תערובת האגוזים ומערבבים.

5. יוצקים את התערובת על התחתית האפויה ומנענעים בעדינות לפיזור אחיד.

6. אופים במשך 10־15 דקות בחום של 160 מעלות, עד שהשכבה העליונה מתחילה לבעבע, ואז אופים עוד 3 דקות, מוציאים, מצננים וחותכים לריבועים.

7. החיתוכיות יישמרו היטב במשך שבועיים־שלושה בכלי סגור במקפיא.

חיתוכיות מיקס אגוזים | צילום: אנטולי מיכאלו
חיתוכיות מיקס אגוזים | צילום: אנטולי מיכאלו

 

לעוד מתכונים של הקונדיטורית אילה ענבר:
1. עוגת שמרים מקמח מלא במילוי טחינה, דבש ואגוזים
2. לחם בננה עם שטרויזל שיבולת שועל
3. צנצנות קרם גבינה עם תוספות מפנקות
4. עוגיות אגוזים
5. שברי שוקולד קראנץ'

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג אינה גוטמן