פיצה ביתית מהירת הכנה

צלם: א.ס.א.פ קריאייטיב |  Foodio , shutterstock
צלם: א.ס.א.פ קריאייטיב | Foodio , shutterstock

זה הזמן להכין פיצה בבית: מתכון לפיצה ביתית מהירה מתוך ספר המתכונים "הבית של שי-לי"

88 שיתופים | 132 צפיות

כל הילדים אוהבים להכין בבית פיצה, אבל לא תמיד יש להם סבלנות לחכות שהבצק יתפח. הבצק שכאן נטול שמרים ומהיר הכנה. במקור הוא היה בצק מתוק שמצאתי במגזין אוכל מחו"ל. השמטתי את הסוכר ואת תמצית הווניל, הוספתי שמן זית והוא נהפך לבצק מלוח שמתאים מאוד לפיצה.

החומרים ל-3 פיצות קטנות:

לרוטב עגבניות:

  • 1 כף שמן זית
  • 4 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 1/2 שן שום, כתושה (לא חובה)
  • 1/4 כפית אורגנו מיובש (לא חובה)
  • מלח

לבצק:

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס (240 מ"ל) רוויון
  • 2 כפות שמן זית

לתוספות:

  • 1/2 שקית (150 גרם) גבינת מוצרלה מגוררת
  • זיתים ירוקים או שחורים, מגולענים וחצויים
  • עגבניות שרי, חצויות
  • גרגירי תירס
  • בצל סגול, פרוס דק

אופן ההכנה:

רוטב העגבניות
מחממים מחבת בינונית על אש בינונית, מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב, מערבבים ומרתיחים. מבשלים במשך 10 דקות, תוך כדי בחישה, עד קבלת רוטב. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים היטב (אפשר לשמור בכלי אטום במקרר עד שבוע).

הבצק
מערבבים בקערה גדולה את הקמח, אבקת הסודה לשתייה והמלח. מוסיפים את הרוויון ושמן הזית ולשים עד קבלת בצק אחיד. אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח.

מרכיבים את הפיצה ואופים: מקמחים קלות משטח עבודה נקי ומניחים עליו את הבצק. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. מרדדים כל חלק לעיגול בקוטר 20 ס"מ ובעובי 4-3 מ"מ. מניחים בתבנית.

מורחים על עיגולי הבצק בשכבה אחידה של רוטב עגבניות. ומפזרים מעל גבינה ותוספות שאוהבים. אופים בתנור במשך 20-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד ששולי הפיצה זהובים והגבינה מותכת.