מנת רושם בכלום עבודה: קיש גבינות, עגבניות ושמנת

קיש עגבניות | צילום: אנטולי מיכאלו
קיש עגבניות | צילום: אנטולי מיכאלו

מארחות בחג? קבלו מתכון למנה נהדרת של קיש עם עגבניות, שמנת, בזיליקום וגבינות. מתכון פשוט בלי הרבה עבודה שיכול לתפקד גם כארוחת ערב מפנקת לילדים ולמשפחה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים לתבנית פאי בקוטר 26 ס”מ

לבצק הקיש
½2 כוסות קמח
¼ כפית סוכר
1 כפית מלח
250 גר’ חמאה קרה חתוכה לקוביות
4 כפות מים מעורבבות עם כמה טיפות לימון

למלית
2 ביצים גדולות
¾ גביע שמנת חמוצה 15% יטבתה
¾ מיכל רוטב שמנת עם עגבניות יטבתה
¼ כפית אגוז מוסקט
¼ כפית כוסברה טחונה (לא חובה)
¼ כפית פלפל שחור גרוס

להרכבה ולהגשה
150 גר’ גבינת פטה שטראוס מפוררת גס
1 עגבנייה גדולה פרוסה לפרוסות עבות
8־6 עגבניות שרי בכל מיני צבעים וצורות חצויות (חלק לאורך וחלק לרוחב)
עלי בזיליקום טריים לקישוט (לא חובה)

קיש עגבניות | צילום: אנטולי מיכאלו
קיש עגבניות | צילום: אנטולי מיכאלו

עוד מתכונים קלים ומהירים 
עוגת גבינה שמכינים בפחות מ-15 דקות עבודה
לחם טחינה ממכר הכי קל שיש
פרנץ' טוסט אלוהי להכין רק למי שאוהבים

אופן ההכנה

בצק
1. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הקמח, הסוכר והמלח.

2. מוסיפים את קוביות החמאה הקרה ומערבבים רק עד לקבלת פירורי בצק.

3. מוסיפים את המים עם הלימון ומערבבים עד לקבלת גוש בצק.

4. מרדדים את הבצק לעלה בעובי ½ ס”מ ומרפדים את הדפנות והתחתית של התבנית בבצק.

5. מחוררים את תחתית הבצק במזלג ומקפיאים למשך 20־30 דק’.

6. בינתיים מחממים תנור ל–180 מעלות.

7. מכניסים את הקלתית לתנור ישירות מהמקפיא ומורידים את טמפרטורת התנור ל–160 מעלות.

8. אופים במשך 15־20 דק’ חצי אפייה, עד שהדפנות והתחתית התייצבו והזהיבו.

9. מוציאים מהתנור ומצננים.

10. בינתיים מעלים את טמפרטורת התנור ל–170 מעלות.

מלית
1. מניחים בקערה בינונית את הביצים, השמנת החמוצה ורוטב השמנת עגבניות.

2. מוסיפים את כל התבלינים וטורפים במטרפה ידנית עד לקבלת תערובת חלקה.

הרכבה
1. מפוררים על תחתית הקיש את גבינת הפטה.

2. מוזגים עד למחצית גובה הקלתית את בלילת המלית.

3. מניחים את העגבניות בצפיפות על פני המלית עד לכיסוי מלא של הקיש. בודקים אם יש צורך בהוספת בלילה (בסופו של התהליך הבלילה צריכה להגיע עד ל–3/4 גובה הקלתית).

4. אופים את הקיש במשך 40־45 דק’ או עד שהבצק מזהיב ופני הקיש מתייצבים לגמרי. מוציאים, מפזרים מעל עלי בזיליקום טריים ומגישים חם.