ברוסקטה סלק וגבינה

ברוסקטה סלק וגבינה | צילום: זוהר רון
ברוסקטה סלק וגבינה | צילום: זוהר רון

מתכון של רותי רוסו לברוסקטת סלק וגבינת ריקוטה ביתית. זוהי מנה מרהיבה ופשוטה שהופכת כל אירוח לכיף חיים

88 שיתופים | 132 צפיות

אחת הקלאסיקות בבית שלנו וכמעט בכל אירוע שאני משתתפת בו. מנה מרהיבה וקלה. אם יש לכם גישה לאחד משוקי האיכרים בארץ, ממליצה להצטייד במלאי של סלקים צבעוניים. הם בשיאם עכשיו, קטנים ומתוקים כמו סוכריות, וכאשר משלבים את הצבעוניות שלהם – העיניים יוצאות מחוריהן.

החומרים

בגט אחד פרוס לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ

150 גר' ריקוטה

כ־10 סלקים קטנים לא קלופים, שטופים היטב

מעט בלסמי מצומצם (לא חובה)

עלים קטנים של רוקט

שמן זית

מלח גס

אופן ההכנה

צולים את הסלקים בתנור בחום גבוה עד שהם מתרככים. מניחים להם להתקרר מעט ואז מקלפים אותם ופורסים דק דק בסכין חדה. קולים את פרוסות הלחם בתנור בחום בינוני (160 מעלות) עד שהן זהובות.

בוזקים על כל פרוסה מעט ריקוטה. מניחים כמה פרוסות של סלק מעל. מתבלים בקצת בלסמי מצומצם (ממש טיפה). מניחים עלה אחד של רוקט, זולפים טיפונת שמן זית וכמה פירורי מלח. מגישים.

למתכוני ריקוטה נוספים:

אמורה מיו

סלט טבולה עם ריקוטה וקשיו

פסטה עם ריקוטה, צנוברים קלויים ותרד