מלבבות

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

את הסופגניות תקנו בקונדיטוריות, אבל את הלביבות תצטרכו להכין בבית. הנה שתי גרסאות שיוציאו אתכם ממשבצת הלטקעס: החמה ומתוקה והטבעונית האדוקה

88 שיתופים | 132 צפיות

לביבות דלעת וצימוקים ברום

 

 

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים ל־12־14 לביבות

2 כפות צימוקים

1 כף רום

150 גר׳ דלעת, מגוררת וסחוטה היטב

1 גביע (200 גר') שמנת חמוצה

2 שקיות (20 גר׳) סוכר וניל

2 כפות סוכר

1 ביצה

7־8 כפות קמח

3/4 כפית קינמון

שמן לטיגון

אבקת סוכר להגשה

 

אופן ההכנה

1. משרים את הצימוקים בכף הרום במשך 60 דקות.

2. מערבבים בקערה את הדלעת, השמנת החמוצה, סוכר הווניל, הסוכר, הביצה, הקינמון, הצימוקים (ללא נוזלי הרום, אם נשארו) והקמח.

3. מחממים במחבת מונע הידבקות שמן בשכבה אחידה ודקה ויוצקים בעזרת כף את הלביבות. מטגנים את הלביבות בשני הצדדים עד שהן מתייצבות ומזהיבות. מעבירים לצלחת עם נייר סופג. בהגשה מפזרים את אבקת הסוכר.

 

לביבות שיבולת שועל, מנגולד, קישוא ותפוח אדמה עם מטבל אבוקדו ושמיר

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

 

החומרים ל־12־14 לביבות

3 כפות שיבולת שועל דקה

1 תפוח אדמה בינוני, מבושל ומעוך לפירה

5־6 עלי מנגולד (ללא החלק הלבן), חלוטים במשך דקה, סחוטים וקצוצים

1 קישוא, מגורר וסחוט היטב

2 שיני שום, כתושות

מלח, פלפל שחור

קורט אגוז מוסקט

פירורי לחם

שמן לטיגון

למטבל אבוקדו ושמיר

1 אבוקדו בשל

1 שן שום

מיץ מ=1/2 לימון

מלח, פלפל שחור

2 כפות שמיר, קצוץ

2-3 כפיות שמן זית

 

אופן ההכנה

1. מניחים את שיבולת השועל בקערית עם ½1 כפות מים.

2. מערבבים בקערה את תפוח האדמה, המנגולד, הקישוא, השום, התבלינים, שיבולת השועל ופירורי הלחם עד קבלת תערובת אחידה.

3. מחממים במחבת מונע הידבקות שמן בשכבה אחידה ודקה ויוצקים בעזרת כף את הלביבות. מטגנים את הלביבות בשני הצדדים עד שהן מתייצבות ומזהיבות. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

4. מעבדים במעבד מזון את כל מרכיבי המטבל עד קבלת מרקם חלק ואחיד. מגישים עם הלביבות.