מעורב טלה מקומי עם דבש ענבים על מצע סרפדים

מעורב טלה מקומי. צילום: בן יוסטר
מעורב טלה מקומי. צילום: בן יוסטר

מנה עיקרית נוסח ימי קדם לליל הסדר: תבשיל מעורב טלה עשיר בחלקים פנימיים על מצע ירוק של סרפדים, תבלינים, דבש ענבים ואפונה

88 שיתופים | 132 צפיות

אני ממליץ לכם לפתוח את העיניים, להכיר את צמחיית ארצנו וללקטה. הסרפדים עכשיו בשיאם והם צומחים בכל פינת רחוב. עליהם אפשר להגיש את הטלה.

בימי הביניים, האביב הייתה התקופה שבה שחטו ואכלו את טלאים. הם וגדיים היו הבשר המקומי העיקרי. בתקופה ההיא לא היו מקררים ולא בזבזו אף חלק מהטלה. החלקים הראשונים שהשתמשו בהם היו אלו שהיה הכי קשה לשמור והם החלקים הפנימיים.

המרכיבים

1 צרור סרפדים
שמן זית
1 ראש שום טרי, קצוץ
300 גרם חלקי פנים של טלה (כליות, לב, כבד וכד') קצוצים
1 כף תערובת תבלינים (בהרט או חוואיג'. אני מכין בעצמי תערובת מכורכום, זרעי כוסברה, שומשום וזעתר)
מלח
2 כפות דבש ענבים או סילאן (ללא תוספת סוכר)
1 חופן אפונה טרייה

אופן ההכנה

1. חולטים את גבעולי הסרפד עם העלים במשך 10 שניות במים רותחים ומניחים על צלחת רחבה.
2. מחממים מחבת ברזל כבדה, מוסיפים שמן זית ומטגנים קלות את השום. מוסיפים את חלקי הפנים של הטלה ואת תערובת התבלינים והמלח. מערבבים היטב וצולים במשך 5 דקות.
3. מוסיפים את דבש הענבים וצולים במשך 5 דקות נוספות. מסירים מהמחבת ומניחים על הסרפדים.

כלים דניאלה ארד, 054-3452019, daniella-arad.co.il

צלחת אבן מריז גושצ'בסקי, 0522833093