סופגניית קוקוס

סופגניית קוקוס בציפוי פונדנט לבן | צילום: גל בן זאב
סופגניית קוקוס בציפוי פונדנט לבן | צילום: גל בן זאב

סופגניית הקוקוס ללא ספק תשדרג לכם את חנוכה עם טעמים אקזוטיים משלימים. המפגש בין המלית וציפוי הקוקוס לבין בצק השוקולד האוורירי יגרום לכם להתאהב ולנטוש את ריבת החלב לנצח

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל-12 סופגניות | בינוני | חלבי

12 סופגניות מבצק שוקולד

למלית

100 גר' קרם קוקוס
1/2 מקל וניל
225 גר' שוקולד לבן איכותי קצוץ|
חופן פתיתי קוקוס קלויים קלות במחבת

לציפוי

200 גר' שוקולד לבן
20 גר' חמאת קקאו או 20 גר' שמן צמחי או לחלופין 200 גר' פונדנט לבן (להשיג בחנויות מתמחות)

לקישוט

שערות קוקוס לח, צ'יפס קוקוס, אבקת נוגט, שוקולד קצוץ או שברי עוגיות

אופן ההכנה

המלית

1. מחממים את קרם הקוקוס, מקל הווניל והשוקולד בסיר קטן ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.

2. מוציאים את מקל הווניל (אחרי ריקון תכולתו), מוסיפים את פתיתי הקוקוס ומערבבים.

3. מעבירים לשק זילוף עם צנתר מס' 7 וממלאים את הסופגניות מהתחתית.

הציפוי והקישוט

1. ממסים בבן מארי את השוקולד הלבן וחמאת הקקאו ומצפים את הסופגניות.

2. או לחלופין: מחממים את הפונדנט בבן מארי או במיקרוגל עם מעט מים בפולסים של 10 שניות. הפונדנט צריך להיות חמים ולהפוך למעט נוזלי. מצפים את הסופגניות בפונדנט ומניחים לייבוש.

3. מפזרים מעל את מרכיבי הקישוט, לפי בחירה.

סופגניית קוקוס | צילום: גל בן זאב
סופגניית קוקוס | צילום: גל בן זאב

 

מתכונים והכנה שוקלטיירית מורן טביב זדה | צילום גל בן זאב | סטיילינג אינה גוטמן

הציפויים והמילויים שיגרמו לאורחים להתעלף כל נר מחדש:

סופגניות היער השחור
סופגניות זהב
סופגניות פררו רושה
מתכון בסיס לסופגניות אפויות או מטוגנות, רגילות או משוקולד