פרנץ' קרולר

פרנץ' קרולר | צילום: נגה אדמית
פרנץ' קרולר | צילום: נגה אדמית

נמאס מסופגניות רגילות? פרנץ' קלולר הן דונאטס מיוחדות היישר מהמטבח הצרפתי העשויות מבצק רבוך פריך מבחוץ ורך מבפנים

88 שיתופים | 132 צפיות

פרנץ' קרולר הן סוג של דונאטס מהמטבח הצרפתי המבוססים על בצק רבוך, אותו בצק שאיתו מכינים פחזניות ואקלרים. לכבוד חנוכה חיפשתי משהו אחר, שונה ומיוחד שיכול לתת מענה הולם לסופגנייה המסורתית.

ההכנה קלה, צריך רק לעקוב אחרי ההוראות ויוצא בצק מאוד אוורירי וקליל, ממכר וטעים באופן מיוחד. ככמו כל סופגניה, היות והם מטוגנים, הם יהיו הכי טעימים סמוך למועד הטיגון.

לבלילה:

כוס מים

150 גרם חמאה

כף סוכר

כוס+כף קמח

קורט מלח

3 ביצים (L)

2 חלבונים טרופים

שמן לטיגון

לציפוי:

כוס אבקת סוכר (120 גרם)

כף דבש

3-4 כפות חלב

אופן ההכנה:

1. שמים בסיר מים, חמאה וכף סוכר ומביאים לרתיחה.

2. מוסיפים את הקמח בבת אחת, מנמיכים את האש ובעזרת כף עץ מערבבים עד שהתערובת הופכת לבצק אחיד.

3. ממשיכים לערבב עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר ותחתית הסיר נקייה. (הפעולה נועדה לאדות כמה שיותר נוזלים)

4. מעבירים את הבצק לקערת מיקסר ומערבלים במשך 2-3 דקות כדי שהבצק יתקרר מעט לפני הוספת הביצים (אנחנו לא רוצים חביתה). מוסיפים את הביצים אחת אחת. לא מוסיפים עד שהראשונה לא נטמעת. מוסיפים גם את החלבונים. הבצק צריך לצאת מבריק, אחיד וגמיש.

5. גוזרים ריבועים מנייר אפייה. מעבירים חלק מהבצק לשקית זילוף עם צנטר כוכב 1 ס"מ.

6. מחממים שמן לחום בינוני כך שלא יעבור את ה- 180 מעלות למי שיש מד- חום.

7. מזלפים עיגולים על הריבועים וכאשר השמן חם מכניסים אותם לשמן, כל פעם כמה, כאשר החלק העליון הוא הראשון שפוגש את השמן. בעזרת מלקחיים שולפים את הנייר. מטגנים כמה דקות בכל צד עד להזהבה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

8. מכינים את הציפוי: מערבבים את כל חומרי הציפוי בקערה עד לתערובת מעט סמיכה.

9. כשאפשר לגעת בקרולר הופכים אותם בעדינות וטובלים בציפוי. מניחים על מגש. אפשר לצפות גם רק באבקת סוכר או בתערובת סוכר וקינמון.

לבלוג ריח של בית