קניידלעך לפסח
קניידלעך הם המאכל הרשמי של פסח, וליל הסדר פשוט לא יהיה שלם בלעדיהם. קבלו מתכון לקניידלעך אווריריים ונפלאים
הערה חשובה: קניידלעך טובים רק כשהם רכים, תפוחים ואווריריים. כדי לזכות בכאלה הכינו אותם סמוך להגשה והעבירו מיד לצלחת המרק.
החומרים ל-25-20 כדורים:
200 גר' (½1 כוסות) קמח מצה
100 גר' מרגרינה, חתוכה לקוביות
1 כף גדושה אבקת מרק עוף (לא חובה)
מלח, לפי הטעם
1 כפית פלפל שחור גרוס
3 כוסות מים רותחים
4 חלמונים, טרופים
4 חלבונים, מוקצפים לקצף יציב
אופן ההכנה:
מניחים בקערה רחבה קמח מצה, מרגרינה, אבקת מרק, מלח ופלפל. יוצקים מעל מים רותחים תוך כדי בחישה.
מוסיפים חלמונים ומערבבים. מקפלים פנימה את הקצף לקבלת בלילה אחידה ואוורירית ומשהים במקרר 4 שעות.
ממלאים סיר במים עד 3/4 הגובה ומביאים לרתיחה.
בידיים רטובות יוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ ומטילים למים הרותחים. מבשלים מכוסה 15 דקות, עד שהכדורים נפוחים (הם יצטמקו מעט לאחר ההוצאה מהמים).