קניידלעך לפסח

קניידלעך הם המאכל הרשמי של פסח, וליל הסדר פשוט לא יהיה שלם בלעדיהם. קבלו מתכון לקניידלעך אווריריים ונפלאים

88 שיתופים | 132 צפיות

הערה חשובה: קניידלעך טובים רק כשהם רכים, תפוחים ואווריריים. כדי לזכות בכאלה הכינו אותם סמוך להגשה והעבירו מיד לצלחת המרק.

החומרים ל-25-20 כדורים:

200 גר' (½1 כוסות) קמח מצה

100 גר' מרגרינה, חתוכה לקוביות

1 כף גדושה אבקת מרק עוף (לא חובה)

מלח, לפי הטעם

1 כפית פלפל שחור גרוס

3 כוסות מים רותחים

4 חלמונים, טרופים

4 חלבונים, מוקצפים לקצף יציב

אופן ההכנה:

מניחים בקערה רחבה קמח מצה, מרגרינה, אבקת מרק, מלח ופלפל. יוצקים מעל מים רותחים תוך כדי בחישה.

מוסיפים חלמונים ומערבבים. מקפלים פנימה את הקצף לקבלת בלילה אחידה ואוורירית ומשהים במקרר 4 שעות.

ממלאים סיר במים עד 3/4 הגובה ומביאים לרתיחה.

בידיים רטובות יוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ ומטילים למים הרותחים. מבשלים מכוסה 15 דקות, עד שהכדורים נפוחים (הם יצטמקו מעט לאחר ההוצאה מהמים).