קרפצ'יו תאנים ובורטה

קרפצ'יו תאנים ובורטה | צילום: בן יוסטר
קרפצ'יו תאנים ובורטה | צילום: בן יוסטר

כמה קליל ככה מרשים: מתכון יפהפה לקרפצ'יו תאנים ובורטה שיגנוב את ההצגה

88 שיתופים | 132 צפיות

מילה מהשף גיא גמזו: "מנה מרשימה וקלה מאוד להכנה. התאנים המיובשות, שהן מרוכזות ומתוקות, משתלבות היטב עם גבינות הבורטה או המוצרלה הניטרליות"

החומרים ל־2 מנות

8 תאנים מיובשות חצויות לרוחב

1 כדור (כ־70 גר') גבינת בורטה או גבינת מוצרלה באפלו (ההבדל ביניהן הוא במרקם;

הבורטה רכה ונוזלית יותר)

10 פרוסות דקות של גבינת פרמזן

חופן אורגנו או זעתר טריים

מלח ים, פלפל שחור גרוס

1 כף שמן זית

1 כף חומץ בלסמי מיושן

אופן ההכנה

מסדרים את פרוסות התאנים בצלחת. מניחים מעל את גבינת הבורטה או המוצרלה, מפזרים את גבינת הפרמזן, האורגנו או הזעתר, מלח ופלפל. מזלפים את שמן הזית והחומץ הבלסמי ומגישים מיד.