חדשות קולינריות חמות מהתנור – יוני 2015
להתחתן בשיא הסטייל, להכין פרלינים שווים, לשתות מילקשייק אולטימטיבי, לאכול ארוחת בוקר של מלון ועוד פעילויות קולינריות שימלאו לכם את החודש
שיטת המזלג והגזר
כלים חד פעמיים אקולוגיים בצורת ירקות ירעננו לכם את הארוחה
כלים חד פעמיים נחלקים לשתי קבוצות: כלים צבעוניים מפלסטיק וכלים מתכלים בגוון חום־עצי משעמם. פרויקט הגמר של קיון דנג (Qiyun Deng), מעצבת מוצר מסין שלמדה בשווייץ, מחבר בין שני הסוגים בסדרת סכו"ם חד פעמי אקולוגי המרפרר לעולם הצומח. הכלים עשויים מ־PLA, חומר המופק מתירס ומקנה סוכר, ומזכירים במראה ובמרקם ירקות. צורתו העגולה של המלון שימשה השראה לספל ומקל סלרי הפך למזלג. תענוג לעיניים, לאיכות הסביבה ובוודאי גם לחוויית האכילה.
צומח דומם
כדור בצק שמתוכו צומחות פטריות הוא המדע הבדיוני החדש שעתיד לצאת ממדפסת תלת ממד
מחסור במזון הוא אחת הבעיות הגדולות ביותר שמעסיקות את האנושות. קלואי רוטצרוולד (Chloé Rutzerveld), מעצבת מזון מהולנד, פיתחה רעיון שמחבר גידול מזון וטכנולוגיית הדפסה בתלת ממד. "אנחנו חיים בעולם שבו לא רק מגדלים ומייצרים אוכל אלא גם מפתחים אותו במעבדות ומדפיסים. Edible growth הוא דוגמה למוצר מזון המהווה גשר בין טכנולוגיות חדשות ושיטות גידול מסורתיות", היא אומרת. מבנה מודפס מבצק ובתוכו אדמה אכילה, זרעים ונבגים מודפס לפי תוכנה מיוחדת במדפסת תלת ממד, ולאחר שלושה־חמישה ימים פטריות ונבטים מתחילים לבצבץ מתוכו. בשלב זה נותר רק לתבל את הכדור ולאכול. הטכנולוגיה נמצאת עדיין בשלבי פיתוח אך הדגמים הראשונים עושים חשק לתת ביס.
פעם בחיים
מרכז אירועים וכנסים על שפת האגם בראשון לציון מציג סטנדרטים חדשים בתחום
עונת החתונות כבר כאן והחדשות הכי חמות בתחום מגיעות מראשון לציון. בפארק האגם, נקודת חן ירוקה, נפתח בימים אלו LAGO, מרכז כנסים ואירועים המשתרע על פני 7,000 מ"ר. במרכז שני אולמות המעוצבים בסגנון סופר מודרני ומאובזרים במיטב הטכנולוגיה. היזם ראובן אלה לא חסך בהוצאות (בהקמת המתחם הושקעו 40 מיליון שקלים) והביא את הכוחות החזקים בשוק בכל תחום. על התפריט חתום השף אבי שטייניץ (Avenue, מלון המלך דוד) שעומד בראש קייטרינג Fresco. שטייניץ הרכיב תפריט מתוחכם ומודרני המשדר אווירת מסעדת שף, עם מנות כמו סביצ'ה מוסר ים עם ג'לי ריזלינג וכבד אווז על טארט טאטן אגסים. אדריכל האלפיון העליון פיצו קדם תכנן את המתחם – שבו מלבד האולמות וגן טבעי מרשים, מסתתר פינוק מפתיע: סוויטה ברמת חמישה כוכבים שבה הזוג המאושר יכול לסיים את הערב בנינוחות ובלי נסיעות מיותרות. גיא גיאור ולירן כוהנר כבר סגרו תאריך ואחריהם צפוי להגיע שובל של זוגות שרוצים להדהים את האורחים ולשריין לעצמם חוויה חד פעמית.
מועדון ארוחת הבוקר
ברשת דן תוכלו לאכול ארוחת בוקר עשירה של בית מלון גם בלי להיות אורחים
ארוחות בוקר גרנדיוזיות של בתי מלון הן מתכון בטוח למשיכת עם ישראל. ככה זה – העושר והמגוון האינסופי משדרים חופשה ומצליחים לשדרג את מצב הרוח בלי קשר למציאות שמסביב. ברשת מלונות דן החליטו לפתוח את דלתות חדרי האוכל של מלונות הדלוקס לאורחים מבחוץ, וכך יכולים גם "פשוטי העם" להתחיל את סוף השבוע מול הנופים הכי יפים בארץ. מה בתפריט? מה לא: ביצים נורווגיות עם סלמון מעושן ורוטב הולנדייז, ביצת עין הפוכה, פרנץ' טוסט מלחם בריוש בחלב, סוכר וקינמון ופרנץ' טוסט עם ריבת תותי יער וסירופ מייפל, גבינות בוטיק, מאפים טריים, דגים מעושנים ומיצים סחוטים טרי.
בימי שישי בלבד בשעות 8:00¬־11:30 במלונות המלך דוד, דן תל אביב, דן אכדיה, דן קיסריה ודן כרמל. 97 שקלים לאדם
איש השוקולד
השוקולטייר רונן אפללו ילמד אתכם להכין פרלינים ומרציפן של מקצוענים
נפתח בווידוי: הכנת שוקולד היא לא הקטע שלנו. משהו בדיוק ובמינונים מזכיר יותר בית מרקחת מאשר בישול, וההקפדה הפדנטית ברמת גרמים לא מתאימה לכל אחד. עם הנחת היסוד הזו הגענו לקורס הפרלינים המקוצר של השוקולטייר רונן אפללו מבוטיק השוקולד אמיליה, ושמחנו לגלות שהמציאות הרבה יותר ידידותית למשתמש. בשלושה מפגשים בני ארבע שעות אפללו מלמד להכין פרלינים ומרציפן ועורך למשתתפים היכרות מיד ראשונה עם חומרים, טכניקות וכלים. התוצאות מפתיעות ומקצועיות והפרלינים שהצלחנו לייצר פלוס ההנחה המשמעותית בחנות הציוד הצמודה הם תמריץ להמשיך את הרומן המתוק.
1,500 שקלים. לפרטים והרשמה 054-4950095
תקווה חדשה
צ'ופסטיקס בצורת חרבות אור הם פריט חובה למכורי הטרילוגיות של מלחמת הכוכבים
באתר של Hammacher Schlemmer, הרשת האמריקאית שיש בה את כל הדברים שאנחנו לא צריכים אבל נורא רוצים, מצאנו Lightsaber Chopsticks , מקלות אכילה בסגנון חרבות האור של אבירי הג'דיי. המקלות מצוידים בנורות Led הגורמות להם לזהור כמו הדבר האמיתי, ומכיוון שבאמריקה חושבים קודם כל על פרקטיות, לפני הניקוי פשוט מנתקים את הבסיס מה"חרב". 19.95 דולר.
אדום עולה
הבירה החדשה של לף משאירה טעם של פירות יער בפה
למגוון הבירות הבלגיות של לף מצטרפת בירה חדשה – לף רובי. זוהי בירה אדמונית, קלילה, בעלת חמישה אחוזי אלכוהול וארומות וטעמים של פירות אדומים- אוכמניות, פטל ותות שדה. מתאימה מאוד כאפריטיף, כמלווה לקינוחים קלים ואפילו לצד פירות טריים.
חופשי על הבר
בר חדש בזכאים ישחרר את הטבעונים מבדיקת המרכיבים בקוקטיילים
יום אחד קם הראל זכאים והחליט שהדבר שהכי חסר במסעדה שלו הוא בר. מכיוון שזכאים היא מסעדה טבעונית, ברור שגם הבר יהיה טבעוני. הוא סחט פירות וירקות, הוסיף עשבי בר, תבלינים, אגוזים ודגנים וערבב עם ריבות, תמציות טבעיות וגבינות טבעוניות. בתפריט הקוקטיילים החדש אפשר למצוא משקאות כמו חרוסת בלאק גראוס (ויסקי מעושן), ג'ין ולימון פרסי, דקירי ירוק מעשבי תיבול, בקרדי וליים טרי וגם קוקטייל סלק, שומר, לימון וערק אשקלון. כל הקוקטיילים מוכנים במקום מתוצרת המגיעה ממגדלים ומחקלאים מקומיים, ללא שימוש בחומרים מתועשים או מעובדים ובלי רכיבים מן החי.
אלנבי 98 (סמטת בית השואבה 20) תל אביב, 03-6135060
זה קר ומתוק
חליטות קפה קרות ומילקשייקים מקוריים הם המרעננים הלא רשמיים של הקיץ
גלי החום הקיצוניים הם הסימן הראשון לכך שהקיץ כבר כאן. את הסימן השני תמצאו בבתי הקפה וברשתות הגלידה, המחפשים דרכים יצירתיות לצינון האווירה. רשת בתי הקפה loveat השיקה קולקציית חליטות קפה קרות (Cold Brew Coffee): בלנדים וסינגלים (קפה מזן ספציפי הגדל במדינה אחת בלבד) הנחלטים במים קרים ו"מתיישנים" כיממה. החליטות נמכרות בבקבוקי זכוכית בטעמים קלאסיים וחדשניים. מומלץ בחום לנסות את חליטת פולי הקפה והקינמון ואת החליטה בסגנון וייטנאמי עם חלב מרוכז (15 שקלים). ברשת וניליה שוברים את קונספט המילקשייק בקולקציות טבעוניות, פירותיות, אלכוהוליות ועתירות קפאין. אנחנו כבר מתלבטים אם להעניק את תואר משקה הקיץ האולטימטיבי למילקשייק טרופי מסורבה מנגו וגלידת שמנת קוקוס או למילקשייק ילדים על בסיס גלידת מרשמלו וגלידת פבלובה (22/25 שקלים).
יום ים
סיור בשוק, שיט, סדנת בישול וארוחה הם מרכיבים בטוחים לחוויה קולינרית מהנה בעכו
בעכו יש שילוב של ים, מסורת ואווירה המתורגמים למטבח מרתק. השף עלאא מוסא ממסעדת אלמרסא שבנמל עכו לוקח את חומרי הגלם האלה צעד קדימה ומפיק יום שכולו חוויית אוכל מקומי. הבוקר נפתח בסיור קולינרי בין דוכני הדגים ופירות הים, הפירות, הירקות ועשבי התיבול. המשתתפים בוחרים חומרי גלם לבשל איתם, מקבלים הרצאה קצרה על קניית דגים וטועמים סביצ'ה טרי. משם עולים על סירה ויוצאים לשיט סביב חומות העיר, ואחריו חוזרים למסעדה לסדנת בישול וארוחה. יום הכיף מיועד לקבוצות קטנות (8¬־16 איש) ונמשך שש שעות.
500 שקלים לאדם. לפרטים והזמנות 054-4204999
אטוס לי השוקה
שוקי אוכל סקסיים כובשים את רחובות ברלין
והרי החדשות לידיעת הנוסעים לברלין העונה: סצנת אוכל הרחוב כובשת את העיר בגדול. הטרנד התחיל במשאיות אוכל ועכשיו, כשמזג האוויר מתחמם, מתפתח ברחבי העיר טרנד שוקי אוכל רחוב מכל העולם (פגשנו שם אפילו ישראלים שמוכרים מלאווח קלאסי ומלאווח נוטלה). שוק האוכל Markthalle Neun בהאנגר ענק ברובע קרויצברג פועל כל יום אך בימי חמישי בשעות 17:00־22:00 מתקיים בו שוק אוכל רחוב גדול, שמח וסקסי. אויסטרים, גבינות, נקניקים, דים סאם, שפצלה, טאקו, אמפנדס, גלידות ומאפים נמכרים בצלחות נייר קטנות תמורת אירו בודדים והברלינאים נדחפים, אוכלים, שותים ושמחים. Bite Club, שוק אוכל רחוב קטן יותר שמתקיים בימי שישי לסירוגין נהנה מלוקיישן מעולה על גדות הנהר. התמהיל דומה ומתבסס על מהגרים שמכינים אוכל מהבית ועל צעירים מקומיים שלמדו לבשל כי נמאס להם מתפוחי אדמה ונקניקיות. מוזיקה טובה, המון אוכל קטן, טעים וזול ומוחיטו בשני אירו מסדרים כמה שעות של בילוי קליל וכיפי בעיר שחוברה לה יחדיו.
המחנה הצרפתי
הקינוחים החדשים של טרטוריה חבה מחברים בין מעדני פטיסרי צרפתיים לחומרי גלם מהשוק הירושלמי
בפריז פינת שוק מחנה יהודה נמצאת קולקציית הקינוחים החדשה של טרטוריה חבה, המחברת פטיסרי צרפתי עם חומרי גלם ירושלמיים. גבריאלה סטיקלרו, הקונדיטורית הראשית, פיתחה ליין עוגות ויטרינה, קינוחים ומאפים קלאסיים בפרשנות מודרנית המתבטאת בשילוב פיצוחים ותבלינים המזוהים עם השוק. האקלרים קיבלו מילוי מלבי וזיגוג מי ורדים, טארטלט שוקולד התעשר במילוי קפה והל ולמילפיי נוספו טוויל שומשום עם גנאש קפה והל. אפשר לשבת במקום או לקחת, ואם כבר טייק אוויי קחו לכם בריוש חלבה וצנוברים קלויים שיבוא טוב ליד הקפה של הבוקר למחרת.
יפו 119 ירושלים, 02-6233379
ימי ראשית הקיץ
העונה החמה שלחה אותנו לחפש מנות מרעננות שלא מפילות למנוחה בסוף הארוחה. הנה הבחירות שלנו
מנה ראשונה סלט סרדינים מהים התיכון בכבישה ביתית עם זרעי עגבניות, משמש ושזיף אדום, שמן צ'ילי אדום וכדורי לבנה עזים. 45 שקלים.
אלבאבור והים ההגנה 16 טיילת עכו, 04-6289115
מנה עיקרית מפלדיני זוקיני ומוצרלה בופאלו, ויניגרט עגבניות ופירורי לחם מתובלים. 72 שקלים.
פאסטל שד' שאול המלך 27 תל אביב, 03-6447441
מנה אחרונה פנה קוטה עם טוויל קוסקוס, סירופ זרעי כוסברה בלמון גראס וגרניטה תפוח עץ ירוק. 44 שקלים.
המטבח של רמה נטף, 02-570095