חם על הצלחת: מה חדש בעולם הקולינריה?
שוק האוכל החדש גורם לנו לאכול בכיף, תפריטי חורף מרעננים, ארוחות בוקר שגרמו לנו לרייר וספר בישול שעשה לנו חשק לברוח למדבר. חדשות האוכל עם כל מה שישמח לכם את הבטן החודש
צאו השוקה
שוק אלנבי רוטשילד הוא מקום הבילוי המעניין החדש
אחרי המתנה ארוכה והרבה סקרנות נפתח שוק רוטשילד אלנבי, שמביא את טעמי כל העולם לשדרה התל אביבית. כ-30 חנויות, דוכנים ומסעדות מציעים שפע מסחרר של תפריטים וחומרי גלם בטווח שבין עממי לגורמה: ראמן מסורתי, מטבח רחוב תאילנדי, דוכן פיש אנד צ'יפס, כריכי בשר, מסעדת פלאו ועוד. השוק פועל כמעט מסביב לשעון, בימים ראשון-שבת בשעות 7:00-2:00.
שדרות רוטשילד 36 תל אביב
מתחממים
תפריט החורף של מלגו ומלבר יעשה לכם נעים בבטן ובלב
מסעדת מלגו ומלבר של השפים מוטי טיטמן ואור מיכאלי השיקה לאחרונה תפריט חורף חדש. דגים טריים, שרימפס מקומי, פטריות יער וירקות שורש מקבלים טיפול אלגנטי ומוגשים בפרזנטציות מרהיבות. בין המנות החדשות אפשר למצוא טרטר דג ים וקולרבי עם ג'ינג'ר טרי, צימוקים, עשבים קצוצים ושקדים פיקנטיים (61 ש"ח), נתח קצבים, לבבות ארטישוק וירקות ירוקים על קרם בטטה לבנה (125 ש"ח) והבחירה שלנו – סקאלופ שמנמנים על קרם בטטה לבנה (83 ש"ח). המנות החדשות הן תוספת לקרפצ'ו דג וקריספי ג'ינג'ר, לבטן חזיר בבישול איטי עם סלט עדשים ולשקדי עגל ושפצלה על קרם פטריות, מנות מהתפריט הרגיל שנחשבות כבר לקלאסיקה וגם הן מתאימות לעונה הקרה.
שדרות רוטשילד 142 תל אביב, 03-6314214
קן הקוקי
הבלוג של עוגיו.נט מדבר עכשיו גם אנגלית
בלוג האפייה עוגיו.נט של הקונדיטורית נטלי לוין הושק לאחרונה גם בגרסה באנגלית. במותג החדש Lil' Cookie נמצאים מיטב המתכונים של לוין, וכדי להקל על השימוש נוצרו קישורים בין המתכון באנגלית לעברית, ולהפך. זהו צעד נוסף בהתפתחות המואצת של תחום הקונדיטוריה בישראל, שמשלב בין השראות מקומיות לטרנדים בעולם ושם את לוין המוכשרת על המפה הבינלאומית.
מדויקת
זהו הגדג'ט שישדרג לכם את כוס השוקו
המגררת החדשה של Microplane מתלבשת בול על כוס, כך שכשמגררים שוקולד על השוקו המטבח נשאר נקי. 69.90 ש"ח, להשיג ברשת ארקוסטיל קיטצ'ן
שמחת הפאייה
עשרה סוגים של מלכת המטבח הספרדי מוגשים בוויקי כריסטינה
המסעדה ובר היין ויקי כריסטינה עושה כבוד למלכת המטבח הספרדי – הפאייה. בתפריט המיוחד מככבים עשרה סוגי פאייה, מהקלאסית המקורית ועד פאייה טבעונית. אותנו כבשה פאייה cameronas y limon עם שרימפס קצוצים, אספרגוס, זעפרן ולימון, שילוב מחמם ורענן כאחד. הפסטיבל גולש אל מחוץ לשולחן ומתבטא גם בתכנית אמנותית הכוללת הופעות חיות של נגני גיטרה ורקדני פלמנקו. מי שגונב את ההצגה הם הטבחים, שמכינים פאייה במחבת ענקית מול עיני הלקוחות הרעבים והמצלמים. האווירה תוססת ומתחממת עד לסוף הטוב – קינוח צ'ורוס שאי אפשר בלעדיו.
מתחם התחנה תל אביב, 03-7367272
על משמעות האוכל
ספר הבישול החדש של הדיי עפאים מתעד את המנות המיוחדות על רקע הנוף הטבעי והאנושי של הערבה
"לאוכל אין משמעות כשאין מי שיאכל ממנו, וארוחות של ממש זקוקות לזמן ארוך בהרבה מזה הנדרש להכנתן ולאכילתן בלבד", כותב החקלאי ואיש האוכל הדיי עפאים. "ארוחות של ממש זקוקות לדורות של תרבות אנושית ולנוף המשתנה ולעונות השנה". לספרו החדש "ערבה" (הוצאת לאנצ'בוקס) הוא צירף את הצלמים אלכס ליבק ודן פרץ ואת הסטייליסטית נורית קריב, שתיעדו את הנוף הטבעי והאנושי של הערבה ואת המנות שנוצרו בהשראתם: מקלובה קציצות וירקות קיץ, סלט פול ירוק וסלרי, אוכף טלה ממולא בשקדים ובלימון ועוד. ספר בישול שונה שמתאים למטבח, לסלון או ליד המיטה.
139 ש"ח, להשיג בחנויות הספרים ברחבי הארץ ובאתר
אף פעם לא מוקדם מדי
בסיטארה מגישים ארוחות בוקר בהשראת מטבחי העולם
ארוחות הבוקר החדשות של סיטארה פורצות את גבולות תל אביב וישראל, ושואבות השראה ממטבחים בכל העולם. דגים טריים שמגיעים למסעדה יום יום הופכים לבוקר דייגים – סלמון מעושן, לקרדה, מטיאס, איקרה ביתית, ירקות חתוכים גס, סלט תפוחי אדמה וטוסטונים (92 ש"ח), מטורקיה מגיע בורקס במילוי חצילים שרופים (64 ש"ח) ובהשראת גיאורגיה מוגש חצ'פורי במילוי גבינות, ביצה רכה וסלסת עגבניות. כל ארוחות הבוקר מוגשות עם סלט ירקות שוק רענן, ואת המיץ הטבעי מומלץ להמיר לקוקטייל בוקר כגון קוקטייל אוזו, ליים ונענע, אפרול שפריץ או בלאדי מרי. שבת-ראשון 8:00-12:00.
סי אנד סאן – רוזנבלום הרצל 8 תל אביב, 03-6996633
כוכבת הזהב
הבירה החדשה שעושה את זה לאט
גולדסטאר SlowBrew מביאה אל מדף הבירות מוצר שונה בזכות משך בישול ארוך, כפול מזה של בירה רגילה. צבע ענבר יפהפה ועשרה אחוזי אלכוהול, שממש לא מפריעים לטעם המאוזן-עמוק, רק עושים עוד יותר נעים בראש.
פופ אפ פחמימות
ארז קומרובסקי חובר לאופה יובל אלחדף ליצירת מאפים מיוחדים
דוכן פופ אפ חורפי שמחבר בין המאפייה של יקב תשבי לארז קומרובסקי הוא החומר שממנו עשויים חלומות על פחמימות. האופה יובל אלחדף וקומרובסקי יתמקדו במאפים מפרובנס שנאפים בתנור אבן מיוחד. לחם פוגאס שטוח ומאפה שמרים פיסאלדייה מוגשים בגרסאות שמשלבות חומרי גלם מקומיים: פוגאס פטאייר עם תרד בלדי ושום ירוק, פוגאס עלי מנגולד וגבינת קשקבל, פיסאלדייה תפוח אדמה בלאדי ברוטב בשמל ופרמזן ועוד. הדוכן פועל במהלך חודש פברואר מדי יום שישי בשעות 8:00-14:00 במתחם מרכז המבקרים של היקב צמוד למאפייה.
מתחם תשבי כביש 652 בין זכרון לבנימינה, 04-6288195
ארוחה אינטגרטיבית
אפרת פטל עורכת בביתה ארוחות על טהרת ה-Real Food
הבשלנית אפרת פטל מתמחה ב-Real Food – אוכל בריא ששם את חומרי הגלם במרכז. כיועצת תזונה אינטגרטיבית היא יודעת מה הגוף אוהב וצריך ומיישמת זאת במטבח. בארוחות שהיא עורכת בביתה אפשר למצוא על השולחן אוכל של בית עם לוק וטאץ' של שף: פוקצ'ות מהטאבון שבחצר, ירקות קלויים בתנור, ממרח קשיו, ריזוטו בדלעת ועוד. לפעמים היא מארחת שפים שותפים, כמו השף עמנואל פרס שעבד במסעדות מישלן והביא לחיבור את המגע האירופי העילי. הארוחות מתקיימות בביתה של פטל בשכונת המשתלה בתל אביב סביב שולחן ערוך בכלי קרמיקה מעשה ידיה. בקבוקי יין נפתחים ונוצרת דינמיקה נעימה בין האורחים, שמתגברת עם כל מנה שמוגשת. בימים אלה מסיימת פטל לעבוד על ספר הג'אנק פוד הבריא, פרויקט הדסטארט "שמוקדש לכל האימהות והאבות שמוצאים את עצמם כל יום עם השאלה 'מה נכין היום?'". עקבו אחריה בפייסבוק